Showcase

Primatour

Monday, 1 August 2016

Ik heb last van wagenziekte. Of eigenlijk reisziekte, want ik word ook ziek in boten en bussen. Voor mensen die geen last hebben van reisziekte is het waarschijnlijk moeilijk om voor te stellen hoe heftig dit kan zijn. Als kind moest ik onderweg voortdurend overgeven. Maar het ergst is dat het soms nog een dag duurt voor de misselijkheid weg is. Het was ook erg lastig toen ik nog voetbalde. Om de week moest er uit gespeeld worden, wat betekende dat ik de eerste helft van de uitwedstrijden met rubberen benen op het veld stond. Het enig dat helpt is Primatour. Met een of een paar pilletjes blijft de misselijkheid beperkt en soms heb ik zelfs nauwelijks last. Dat is een rare ervaring: in een auto zitten en van het ritje genieten!
Ik weet niet hoe reisziekte precies werkt. Men zegt meestal dat het met het evenwichtsorgaan heeft te maken, maar ik heb ook andere verklaringen gehoord en gelezen. Zo zou het trillen van de motor op een bepaalde frequentie de misselijkheid veroorzaken. Ik weet het niet, maar ik weet wel dat ik meestal bij het instappen al weet of ik ziek ga worden. Dat is raar, want hoe kan dat? Ik heb het idee dat het ook met geur heeft te maken.
Voor de vakantie gaan er vier pakjes Primatour mee. Dat wil zeggen: de inhoud gaat mee, de verpakkingen blijven achter:

Comments:

sjef

2016-08-01 16:02:48

Ik heb eens gehoord, dat het met statisch electriciteit te maken heeft. Vandaar dat er onder auto’s vroeger een rubberen strip hing, die over de straat sleepte. Ik zie ze tegenwoordig niet meer.