Showcase

Straatgeluid

Friday, 5 August 2016

De eerste dagen dat ik met Bram een schilderklus begon in een woning aan de Weesperzijde was er nog geen toilet in het pand. Dat namen we als een aanleiding om koffie te gaan drinken in het Volkshotel, dat daar om de hoek is. Hele goede koffie, voor 2.50. Dat blijft veel geld, maar de koffie die de bouwvakkers daar drinken trek ik niet vier keer per dag.
Van die klus heb ik een dagboekje bijgehouden, daar kom ik later nog op terug. Maar tijdens de wandelingen van de woning naar het Volkshotel en terug vinden we regelmatig interessante dingen. Zoals een doos vol DVD’s. Pulp Fiction, Alles Is Liefde, en nog zeker vijftig titels. Ik kijk weinig films, Bram ook niet, dus we hebben de doos laten liggen. Ik heb alle vier ceedeetjes meegenomen die er ook tussen zaten, als souvenir.

De Borsalino ceedee is het leukst: een in eigen beheer gemaakt ceedee van een straatband. Muziek in de traditie van Django Reinhardt. Niet echt mijn ding, maar om een ceedee van een straatband nou op straat te laten liggen…

Comments: