Showcase

Rock'n'Roel

Wednesday, 10 August 2016

Tijdens de Haarlemse Stripdagen verscheen dit zine:

Het bevat tekenwerk dat Roel Smit maakte voor bands die in het Patronaat hebben gespeeld. Het zine is eigenlijk een vervolg op dit boek, dat een paar jaar geleden verscheen:

Het boek bevat een zorgvuldige selectie van tekeningen die Roel de afgelopen decennia heeft gemaakt, aan elkaar gepraat met strips, en alles even verzorgd en liefdevol gemaakt. Ik herinner me hoe het voelde toen ik het boek las toen het net uit was. Wow!
Als een boek niet meer verkoopt, wat in de meeste gevallen al na een half jaar het geval is, bieden sommige uitgevers aan de auteur aan om de resterende exemplaren te kopen tegen een klein bedrag, Dat is altijd meer dan een ramsj-handelaar biedt en het voorkomt dat het boek in de ramsj gaat, wat toch altijd een slechte reclame voor de uitgever is. Roel kreeg op een gegeven moment ook een mailtje dat hij de resterende exemplaren van zijn boek kon kopen, als hij dat wilde. Dat wilde hij natuurlijk wel, want hij heeft genoeg fans die het boek niet kennen of niet kunnen betalen. Maar op een of andere manier is Roels antwoordmail nooit aangekomen en is de hele partij vernietigd. Zo treurig!
Sindsdien koop ik elke tweedehands exemplaar dat ik tegenkom. Helaas kom ik er zelden eentje tegen, en meestal zijn ze nog duur ook. Maar onlangs vond ik er weer eentje. Mocht u het boek destijds gemist hebben, u weet me te bereiken.
Hier zijn twee posters die Roel maakte. Let vooral ook op de lettering:

Comments:

Wouter

2016-08-10 22:21:04

Sinds enkele maanden schrijf ik een rubriek voor Stripgids over striptekenaars die platenhoezen maken dus ik zit weer helemaal te flirten met de grens tussen strips en muziek. Als je echt van een exemplaar af wil, hoor ik graag wat je in ruil wil hebben!

Erik

2016-08-11 09:17:18

Wat een verhaal zeg. Ik ben al een tijdje op zoek, vandaar dat dat niks opleverde dus. Dus mocht je er 1 ter verkoop/ruil hebben verneem ik dat heel graag.