Showcase

Ed Veenstra

Saturday, 31 December 2016

Al jaren stuurt Ed Veenstra mij een grote doos met platen en raar speelgoed. Dat zijn geen kleine cadeaus: ik snap absoluut waar ik dit aan te danken heb. Ik heb al vaker de inhoud van zo’n doos laten zien en ik besef dat ik hiermee een paar mensen erg jaloers maak, dus ik ga dit jaar slechts een deel van de inhoud van de doos laten zien, de elpees. En ja, u ziet het goed, sommigen platen zijn nog gesealed. Dat wil zeggen dat waren ze toen ik de foto maakte. Inmiddels heb ik ze uitgepakt.

In de doos zat ook dit boek:

Ik heb het inmiddels gelezen. Ad Visser heeft absoluut wat te vertellen. Hij was decennia lang op het juiste moment op de juiste plek en hij kan verrassend goed schrijven. Maar het is niet prettig om om de paar pagina’s te lezen dat hij iemand een sneer geeft. Ad Visser schijnt zich daar ook totaal niet voor te schamen. Dat maakt dit boek vooral een psychologisch lesboek. En een voor veel lezers een goede reden om nooit een biografie te gaan schrijven, denk ik.
Ik ga me beraden op een tegenprestatie voor Ed. Da zal nog lastig worden, maar gelukkig heb ik een heel jaar.

Comments:

Pieter

2016-12-31 16:08:22

… en weer is het je gelukt om mij dit jaar jaloers te maken (en dan heb je nog geen eens het ‘rare speelgoed’ laten zien)! Het is inmiddels een aardige traditie geworden.
De elpee ‘Famous Monsters Speak’ ken ik alleen van een advertentie uit het blad ‘Famous Monsters of Filmland’. Erg leuk om te zien dat de elpee ook echt bestaat. ‘Famous Monsters of Filmland’ is overigens een geweldig blad, met veel letteringen van Harry Chester.

Stefan

2017-01-02 21:25:30

Als ik vijf platen mee mag nemen naar dat onbewoonde eiland, dan ging The Commercials van Tee Vee Toons mee. Die is van A tot en met B super!