Showcase

Nespresso

Wednesday, 28 December 2016

De verpakkingen van Nespresso-cups verschillen nogal van kwaliteit. Er wordt verschillend karton gebruikt, waarschijnlijk worden de verpakkingen op meerdere plaatsen gefabriceerd. Soms loopt de inkt op het karton uit en valt er geen strakke lijn op te tekenen, soms is het precies andersom. Ik neem dat als het weer. Maar als ik iets maak waar ik een paar uur mee bezig ben, zoals het letteren van lange teksten, dan vind ik het onprettig als ik toevallig een slecht stuk karton heb gekozen. Ik pak gewoon altijd de bovenste verpakking van de stapel, ik ga niet van te voren kijken of het goed of slecht karton is. En het is erg leerzaam om iets te doen dat niet lekker lukt.

De eerste tekst is op slecht karton, de tweede op goed karton. Op een foto is het verschil amper te zien, maar als u hier aan mijn bureau zou zitten, zag u het meteen.

Ik krijg regelmatig te horen dat ik slordig ben, dat ik meer naar perfectie zou moeten streven. Maar dat interesseert me niet echt. Het gaat mij toch vooral om het proces van het maken, de ontwikkeling en om wat er in mijn hoofd gebeurt tijdens het maken. Werken met slecht karton is in dat opzicht net zo leuk en interessant als werken met goed karton. En het is vooral totaal onbelangrijk in het licht van wat er verder in de wereld gebeurt. Ik schrijf daar nooit over, maar zeker in deze vreemde dagen van het jaar spookt dat voortdurend door mijn hoofd.

Comments: