Showcase

Tien jaar

Thursday, 8 December 2016

Dit blog bestaat nu tien jaar. Dat betekent ongeveer 3500 stukjes. In de eerste paar jaar was ik benieuwd naar het aantal mensen dat de stukjes las. Ik kreeg gemiddeld twee of drie reacties per week en waarschijnlijk waren er twintig a dertig regelmatige lezers. Sinds een jaar of vier wordt mijn blog automatisch doorgelinkt naar mijn FB-pagina. Sindsdien krijg ik meer reacties en zijn er dus ook waarschijnlijk meer lezers. Maar ik heb geen idee hoeveel. En eigenlijk maakt het me allang niet veel meer uit. Ik doe dit vooral voor mezelf en ik krijg meer dan genoeg waardevolle reacties. Ik zou niet weten wat ik zou moeten doen met nog meer reacties.
Af en toe meen ik te bespeuren dat iemand het een beetje zielig voor me vind dat ik zoveel schrijf voor zo weinig lezers. En soms begrijp ik dat sommige mensen het vooral onbegrijpelijk vinden dat ik dit überhaupt doe. Iets doen zonder duidelijke reden wordt soms als vreemd beschouwd. Er moet een begrijpelijk motief achter zitten, en plezier is dat kennelijk niet. Mijn enige argument is dat ik echt niet tien jaar lang elke dag een stukje zou hebben geschreven als ik daar geen zin in zou hebben. Zoveel discipline kan ik helaas niet opbrengen.
Eens in de paar maanden bekruipt me de geachte dat ik er misschien mee moet ophouden. Niet omdat ik geen zin heb, maar omdat ik mezelf niet nog belachelijker wil maken. Maar hoe langer ik dit blog doe, hoe minder ik er aan twijfel. Het is allemaal zooooo onbelangrijk.
Ik wil vandaag een video laten zien die mij al een tijdje mentaal achtervolgt. Ik kan er slecht tegen als ik iets niet kan begrijpen, maar hoe langer en harder ik probeer dingen te begrijpen, hoe meer dingen ik tegenkom die ik juist niet kan begrijpen. Dit is een bizar voorbeeld:

In vergelijking met dit verhaal vind ik mijn blog een toonbeeld van geestelijke gezondheid.

Comments:

michael minneboo

2016-12-08 18:55:14

Ha Frits. Gefeliciteerd met je blogjubileum. Tien jaar is een mooie tijd en veel lol dus. Die video heb ik na 20 seconden uitgezet, daar wil ik mijn hoofd verder niet over breken.

Roland Vonk

2016-12-08 22:03:06

Het begin van dat filmpje ken ik. Bizar.
Mensen kunnen goed de weg kwijt zijn.
Jij bent een héél ander geval.

ton de ruijter

2016-12-09 15:42:45

Ik volg je stukken nu al zo’n
vijf jaar en wat mij betreft kan je nog minstens 15 jaar door. Daarna zien we wel verder…

Aris de Vries

2016-12-11 22:05:09

Ja hoera lezer van het eerste uur (want dat mag ook wel eens gezegd, jij schrijft dat allemaal maar ik lees & bekijk het ook nog – bijna – allemaal) ;-)
Daar moet weer op gezongen worden!