Showcase

Achterruitstikkers

Saturday, 6 February 2016

Van Rico van Kranen kreeg ik een stapeltje achterruitstikkers. Omdat die in spiegelbeeld zijn gedrukt, kun je slecht zien wat er precies op staat, maar als ik je ze voor een lamp houdt, kun je het wel zien:

Rico heeft deze stikkers ergens in de jaren tachtig laten maken. Ik weet niet wie de tekenaar is en ik heb ook geen idee hoeveel er gemaakt of verkocht zijn. Ik heb ze nog nooit eerder gezien. Ik weet niet hoe blij ik ben met dit cadeautje. Veel smakelozer dan dit krijg ik het zelden. Bovendien heb ik geen auto, en had ik er een, dan had ik nog vijftien van deze stikkers over. Want ik heb ze bijna allemaal dubbel.
Ik heb ze voor u op de lichtbak gelegd, dan kunt u zien waar ik het over heb:

Mocht iemand baelangstelling hebben, ik ben in voor een ruil.

Comments:

rico van kranen

2016-02-09 23:43:29

ze blijven prachtig Frits. Midden jaren negentig zijn deze stickers gemaakt in een vrij kostbaar zeefdruk procedé.Iets van zes [zeef-]drukgangen inclusief wit om niet transparant te lijken. Er hebben meerdere tekenaars aan gewerkt en de best herkenbare werkt al enige jaren op de Jan Kruis studio.

frits

2016-02-10 19:44:11

Rico, weet je ook de naam nog van die tekenaar?

Ray

2019-04-20 01:20:09

Dit waren stickers die je langs de weg kon kopen bij van die truck-stops. De stickers waren bedoeld voor op het passagiersraam van de vrachtwagen. Had je wat leuks te zien als je ingehaald werd.