Showcase

Behang

Monday, 6 February 2017

Al doet dit blog anders vermoeden, was ik de afgelopen week in Noord-Frankrijk. Ik heb daar met Bram een huis geschilderd. Een vriend heeft daar de verbouwing geregeld en ze konden geen schilders vinden. Wij hadden geen werk, dus dat kwam goed uit.
Tot twee jaar geleden woonde in het huis een oude dame. Ze overleed op haar negentigste. In het dorp staan zo’n vijfentwintig huizen. Zes zijn permanent bewoond, de rest is een vakantiewoning. En meer dan de helft van de vakantiewoningen is van Nederlanders.
Het huis is grondig verbouwd en op de drie etages, met negen flinke kamers, was amper een spoor van de vorige bewoonster te vinden. Maar achter een nog niet afgetimmerde wand vond ik een stuk behang:

Ik heb er vandaag drie collages van gemaakt:

De afgelopen week heb ik geen pen aangeraakt. Dat is heel lang niet voorgekomen. Ik kan me zelfs niet herinneren dat ik ooit eerder een week niet heb getekend. Ik heb ook geen muziek gehoord. Het rare is dat ik het niet eens echt miste. Pas toen het werk op z’n einde liep, kreeg ik ineens last van verlangen om te tekenen en muziek te horen. Dit weekeinde ga ik niets anders doen dan dat.

Comments:

Tineke

2017-02-06 17:40:35

Oh! Die derde zou ik graag inlijsten!