Showcase

Letterwerk

Thursday, 23 February 2017

Op 4 en 5 maart zijn er de stripdagen in Rijswijk. Op 5 maart krijg ik de P. Hans Frankfurther prijs uitgereikt, een prijs voor mensen die iets betekenen voor de stripwereld maar zelf geen strips maken. Ik krijg hem voor mijn letterwerk.
Aan zo’n prijs zit geen geld of andere beloning vast, het is een eer. Om de prijs extra feestelijk te maken, ga ik twee workshops letteren geven. Zaterdag om half twee, zondag om half elf uur. Ik heb geen idee of daar belangstelling voor is, maar al komen er maar twee mensen, dan gaat het ook leuk worden. Het is vooral bedoeld voor striptekenaars die hun lettering mooier willen hebben, maar in principe is iedereen met een liefde voor letters tekenen welkom. Mocht u iemand kennen die dit niet leest en misschien wel geïnteresseerd is in zo’n workshop, laat het hem of haar dan even weten.
De ervaring leert dat er mensen zijn die nogal wat schroom moeten overwinnen om aan zoiets mee te doen. Maar dit is geen wedstrijd en er worden geen cijfers gegeven. Het is een stoomcursus letters tekenen, en hopelijk een klein feestje.
Daarnaast ben ik van plan om gedurende de twee dagen continu spreekuur te houden voor iedere striptekenaar die worstelt met haar of zijn lettering. Ook daarvan weet ik niet of er animo voor is, maar ik zit er, dus iedereen is welkom.

Comments:

Marcel Haster

2017-02-23 11:43:17

Leuk, Frits! En alvast gefeliciteerd. Ik wil zeker een kijkje komen nemen bij de workshop!