Showcase

Batman

Wednesday, 13 January 2016

Ik ben mijn ansichtkaarten aan het ordenen. Ik zou niet zeggen dat ik ansichtkaarten verzamel, maar als je een leven lang alles bewaard wat je tegenkomt, heb je toch een doos vol. Af en toe dik ik die doos in, want er komen natuurlijk voortdurend kaarten bij. En mijn interesse verandert met de jaren. Hier zijn mijn Batman-kaarten. Ik heb er al eerder een paar laten zien, maar dit is alles wat ik nog heb:

Batman was ontzettend belangrijk voor mij. Het was mijn eerste kennismaking met het concept van superhelden, dubbele identiteiten, Amerikaanse cultuur en nog veel meer. Ik moest lang wachten voor ik in mijn leven nog een keer zo diep werd aangesproken door een fenomeen. Inmiddels denk ik nauwelijks nog aan Batman. Ik lees de strips niet meer, ga niet naar de films. Dit is vooral iets persoonlijks. Als ik later niets meer te doen heb ga ik hier nog wel eens over schrijven, maar op het moment vind ik herinneringen ophalen nog niet echt leuk genoeg. Ik bedoel, er zijn op het moment nog leukere dingen te doen.

Comments:

Roland Vonk

2016-01-13 16:42:49

Het mag dan allemaal een gepasseerd station zijn – ook bij mij – de kaarten blijven ge-wel-dig.

Michael Minneboo

2016-01-14 13:55:20

Zo te zien zijn dit allemaal publiciteitsfoto’s om de film ‘Batman: The Movie’ die snel na het eerste seizoen van de tv-serie werd gemaakt, te promoten. Behalve die laatste kaart natuurlijk. :)

Pieter

2016-01-15 14:01:36

Er zijn in de jaren zestig Batmankaarten verschenen die gratis verkrijgbaar waren. Tenminste, in ruil voor ‘4 okee’s’ . Ik herken een van die kaarten tussen de geweldige verzameling die hier boven te zien is. Dat is de kaart van de Batboat, rechtsboven de bevallige Julie Newmar in haar hoedanigheid als Catwoman. Die Batboat is de enige uit die serie ‘okee’ kaarten die ik ook in mijn bezit heb. De tekst op de achterkant luidt: ‘Bij 4 okee’s Batman kleurenfoto’s gratis! Spaar ze allemaal. Er komen er steeds meer’. Van dat soort aankondigingen wordt ik altijd heel hebberig, zeker als het Batman kleurenfoto’s betreft! Helaas is deze ‘4 okee’s’-actie allang voorbij, zodat ik er geen gebruik meer van kan maken. Maar wat waren die ‘4 okee’s’ en op welke manier kon je die bemachtigen? En hoeveel van die kaarten zijn er in die serie uiteindelijk verschenen? Daar ben ik best nieuwsgierig naar!

Roland Vonk

2016-01-19 19:25:22

Pieter, ik heb nog wel zo’n kaart liggen van Robin met Catwoman. En ik geef er niet heel veel om. Hebbe?
En ik hoef er niet eens vier ‘okee’s’ voor.

frits

2016-01-19 20:41:04

Ik heb vast wel iets dat ik ter ruil kan aanbieden!

Pieter

2016-01-19 21:29:49

Heel graag, Roland! Maar ik zie dat Frits ook interesse heeft in de kaart, als ik het bericht hierboven goed begrijp. Frits gaat natuurlijk voor, tenzij hij de kaart van Robin en Batwoman al heeft!

Roland Vonk

2016-01-19 21:47:36

Ik meende uit die afbeeldingen te hebben begrepen dat Frits ‘m al heeft. Toch? Hij staat ertussen.

frits

2016-01-19 23:53:25

Roland, Pieter gaat voor! Ik heb al genoeg!

Pieter

2016-01-20 00:24:10

Nou, dan wil ik heel graag de kaart hebben, want die ik had ik nog niet (ik neem aan dat het de kaart is met de gele achtergrond). Ik heb nog wel een epeetje van de Ommoordse Lieverdjes voor je, Roland, als dat je interesse heeft. Met o.a. ‘Ommoord staat bovenaan’ maar ook minder regio gebonden liedjes als ‘Swiebertje’ en ‘Pipo de Clown’. Ik weet niet of je Ommoord net te ver buiten Rotterdam vindt liggen om nog deel uit te kunnen maken voor je verzameling, maar dat hoor ik dan wel.
Voor Frits ben ik nu bezig weer een postpakket met oud papier samen te stellen, dus dat komt ook goed!

Roland Vonk

2016-01-20 16:47:04

Pieter, mail me even je adres – ben ik kwijt – dan bezorg ik je een feestpakket.
rolandvonk@telfort.nl