Showcase

Music from heaven

Friday, 13 January 2017

In het jaar 2000 kocht ik wat oude cassettes met muziek van een gospelkoor uit Nigeria. Dat waren hele goedkope tapes zonder info. Maar er zat ook een officiele cassette bij en daaruit bleek dat het om opnames van The Brotherhood Youth Fellowship Choir ging. Ik was behoorlijk onder de indruk van deze acapella muziek. Behalve de officiele cassettes, daar vond ik helemaal niks aan. De waarschijnlijk nooit uitgebrachte opnames op de homemade tapes waren veel beter. Ik heb daar toen een ceedeetje van gemaakt in een oplage van vijf.

Vandaag kocht ik de debuut-ceedee van Zap Mama en toen ik daar luisterde moest ik aan het Brotherhood Youth Fellowship Choir denken. Tot mijn plezier kon ik de ceedee niet alleen terugvinden, ik kon hem ook nog steeds afspelen. Misschien staat er info over het koor op het Internet, bedacht ik. En inderdaad, er waren een handvol hits. Maar in plaats van informatie over het koor, vind ik slechts beschrijvingen van mijn eiegn ceedee. Hij krijgt zelfs een goeie recensie .
Het is me al vaker overkomen dat ik op het internet naar informatie over iets zoek en dan mijn eigen teksten en producten tegenkom. En dan bedenken dat het bijna altijd om dingen gaat die ik voor een euro op een rommelmarkt kocht.
Ik heb nog steeds geen programma om mp3tjes te maken, dus ik laat u het liedje van Zap Mama horen dat tot dit verhaal leidde:

Comments:

Jon van den Berg

2017-01-13 18:39:35

Ha Frits,

Leuke woordspeling destijds, in de herfst van 2000 (dat waren nog eens tijden) – takes en mistakes

michael minneboo

2017-01-14 12:25:47

Dat bewijst maar weer eens dat je een echte curator bent van onbekende zaken.

Leon Buijs

2017-01-14 15:21:58

Tip: Met Quicktime Player kun je al audio (en video) opnames maken en als mp3 bewaren. Standaard op elke Mac geïnstalleerd – was het altijd tenminste – en anders is het wel gratis te downloaden, ook voor Windows.

frits

2017-01-14 22:18:35

Merci voor de tip, Leon!