Showcase

Expeditie alfabet (2)

Saturday, 3 June 2017

Het is de bedoeling dat er op de expositie een zine ligt met wat hoogte en dieptepunten uit de alfabetten die Adam Oostenbrink en ik hebben gemaakt. Dat moet ik nog maken en dat ga ik ook doen, maar ik kreeg twee dagen geleden een plastic tas met kleurpotloden en stiften die ooit door onze kinderen zijn gebruikt. In de tas zaten ook deze blaasstiften:

Tegenwoordig kun je deze stiften bij Action kopen maar deze zijn nog van voor de Action. En tot mijn verbazing kwam er uit de helft nog inkt.
Ik heb u al eerder wat pogingen laten zien om met spuitmallen alfabetten te maken. Dat lukte maar matig: de helft van de maaksels was niet echt gelukt. Met die halfgare blaasstiften lukt het een stuk beter:

Helaas kon ik met de drie stiften maar drie alfabetten spuiten. Dus ik ga vandaag maar een nieuw setje kopen.
Vooral de mal voor het ceedee hoesje was een probleem voor de spuitbussen. Het malletje was te klein, de verf kroop onder de letters. Maar met de blaasstiften ging het precies zoals ik hoopte:

De verleiding is groot om de komende twee weken al mijn vrije tijd in deze blaasstiften te stoppen maar ik ga me beheersen.

Comments: