Showcase

Ir. VenderMeulen

Wednesday, 25 May 2011

Vandaag een weerzien met Ir. VenderMeulen gehad! Lang geleden gingen we samen naar concerten, wisselden muziek uit en beleefden mooie avonturen die ooit nog een keer grondig beschreven moeten worden. Zoals de middag dat Mikkel langskwam in de repetitieruimte waar mijn broer Rudi en ik zaten te oefenen op de liedjes die we op een feestje van een vriend zouden gaan spelen. Niemand wist dat we een bandje hadden en mijn broer had in een paar dagen een stuk of zeven liedjes geschreven. Hij misschien net een maand bas-les. Toen Ir. Vendermeulen langskwam had hij zijn saxofoon bij zich. Maar meespelen had weinig zin; hij was tien niveaus te goed voor ons. Maar om een of andere reden heeft ie toen wel een nummer gezongen. Ik dacht dat ik dat ooit van een cassettebandje op minidisc had gered, maar ik kan het helaas niet vinden. U houd het tegoed!
Ir. VenderMeulen is goed terecht gekomen. Hij speelt in de band West Hell Five en hij organiseert Amsterdam Beat Club feesten. Aanstaande zaterdag is er zo’n feest, in De Nieuwe Anita, met een optreden van De Mieters. Ik draai in de foyer reclameplaatjes en vanmiddag was ik te gast in de wekelijkse podcast die Ir. VenderMeulen voor KX Radio maakt. Ik had Mikkel zeker vijftien jaar niet gezien en het was feest.
Ir. VenderMeulen had zelf ook een stapeltje reclameplaatjes van huis meegenomen en daarbij zat een EvaTone flexi die ik nog nooit gehoord had:

Na afloop van de opname mocht ik het plaatje meenemen. Waarmee Ir. VenderMeulens vraag hoe ik aan die plaatjes kom meteen is beantwoord.
Het plaatje is trouwens in z’n geheel te beluisteren in de podcast, ergens rond 20 minuten.

Comments:

Ir.Vendermeulen

2011-05-26 12:16:57

Howdy Frits, super om je weer gezien te hebben en weer eens lekker in de platerij te kunnen duiken.. ik zit hier nog na te kikken met die stapel gave compi-cd’s die je gaf, wat een juweeltjes stuk-voor-stuk!
ik kan me de 1e zinnen van de door Ruud geschreven non-hit nog herinneren:
“Dikke lul, vette speer.
Jezus, daar begin je weer.
Je lult nog meer dan de vorige keer..”
en dat alles op de melodie van Cochran’s Something Else.. t had een monster hit kunnen zijn. En als je de opname terug vindt zal het dat ongetwijfeld met terugwerkende kracht alsnog worden..
tot zaterdag! Mikkel

rudi

2011-05-26 13:39:08

Wellicht. Ik vond dit al een hoogtepunt en wat me vooral is bijgebleven is de lol die jij uitstraalde, Mikkel. Je had je net zo goed kunnen storen aan het feit dat frits en ik er geen hout van konden, maar dat scheen er niet toe te doen. Toen je de microfoon tergend langzaam uit je toeter haalde na een solo kwamen we echt niet meer bij. Het leek een soort gocheltruc. En zoals altijd houden we meer van de bijzaken.

frits

2011-05-26 14:36:25

Ik heb al gezocht naar de opname, maar tot nu toe niets gevonden. Wordt vervolgd!