Showcase

Showcase

Thursday, 19 May 2011

Het Showcase boek komt uit in november. Het boek zou oorspronkelijk alle 1700 eerste afleveringen van Showcase bevatten, maar Ger van Wulften, de uitgever, vond dat er best wat extra’s in het boek kon. Ik heb een maand geleden een paar tassen naar uitgeverij Xtra gebracht, met materiaal dat ik in diezelfde periode gemaakt heb. Daaruit maakt Ger nu een keuze voor een handvol kleurenkaterns in het boek. Vorige week belde Ger op: “Het scannen gaat goed, we zijn bijna klaar. Maar we vroegen ons af hoe lang jij nog thuis mag blijven wonen?”
Ik had net een mentale worsteling met het boek over Willem van Genk achter de rug en besloten dat ik niet gek ben. Ik weet dat eigenlijk zeker, maar als ik teken of schrijf is het soms lastig om dat te onthouden. Altijd fijn om een uitgever te hebben die met je mee leeft.
Inmiddels is het boek aangekondigd in een folder voor de boekhandels:

Zoals u ziet gaat het boek zo’n 80 euro kosten. Dat is een hoop geld. Ook daar heb ik een nacht wakker van gelegen. Niet alleen omdat ik twijfel of de inhoud dat wel waard is. Maar vooral omdat ik weet dat een flink deel van mijn vrienden dat bedrag niet kan betalen. Maar uiteindelijk bedacht ik dat ik dit boek met een hele goede reden uit handen heb gegeven: ik zou het zelf nooit kunnen maken, ik ben ongeloooflijk blij dat Ger dit doet, en ik wil het daarom ook helemaal aan hem over laten. Je kunt een boek van 300 bladzijdes maken voor 40 euro, maar dan heb ik zelf ook liever een boek van 650 bladzijdes voor 80 euro. En niemand hóeft het te kopen. Iedereen die ooit enige interesse in Showcase heeft getoond, kreeg de stroken gratis thuisgestuurd. De respons was minimaal en werk heeft het niet opgeleverd. Dit boek voelt als een laatste kans om ooit nog op een andere manier de kost te verdienen dan als klusjesman/huisschilder. Dat probeer ik nu al jaren op mijn manier en dat lukt niet. Dus ik laat het allemaal maar gebeuren en probeer alles te doen om het langs deze weg te laten lukken. Erg spannend!
Ondertussen gaat het leven gewoon door, inclusief de onophoudelijke stroom goederen die op mijn bureau belandt. Hier is een kleine greep uit wat er de afgelopen dagen binnekwam:

De laatste twee boekjes zijn reclameboekjes, en vooral de laatste uitgave (van Nutricia) is een kanshebber voor het boek dat ik niet ga schrijven over dit geweldige onderwerp.

Comments:

rudi

2011-05-19 21:38:31

We maken er werk van.

hans

2011-05-20 00:23:29

heeeej! wat een geweldig plan dat boek. goed zo!

red bol

2011-05-20 18:23:07

Dit verhoogt je kans om nog vòòr je dood ontdekt te worden significant!

Milan

2011-05-24 10:22:07

Proficiat! En wat een mooie cover. Het ultieme hebbeding.

aris

2011-05-30 01:49:38

Enne… niet onbelangrijk, voor Sinterklaas!

jan

2011-06-06 09:47:10

Het is inderdaad veel geld, maar afgelopen zaterdag gaf ik hetzelfde bedrag uit op de platenbeurs in Zwolle en van jouw boek zal ik evenveel en waarschijnlijk langer plezier hebben dan van die platen.
Maar ik moet je toch op één puntje corrigeren: Laat je niks wijsmaken, je bent knettergek! (en ik kan het weten ;-)

frits

2011-06-06 09:56:51

Dankjewel, Jan, altijd prettig om jou als referentiekader te hebben!