Showcase

Geboortekaartjes

Tuesday, 18 May 2021

Dit kocht ik onlangs: een stapeltje kaarten die een familie kreeg toegestuurd naar aanleiding van de geboorte van hun kind in 1962:

Op zich is er geen kaartje bij waar ik steil van achter over val, maar alles bij elkaar is het toch een verzameling drukwerk van een kwaliteit die heden niet meer bestaat.
Nu het Waterlooplein en de kringloopwinkels weer open zijn, kan ik mijn behoefte aan oud papier weer bevredigen. Ik besefte altijd al dat op die plekken interessantere zaken zijn te vinden dan in reguliere winkels, maar nu weet ik dit zekerder dan ooit. Ik heb de afgelopen maanden tientallen geweldige boeken gelezen, allemaal oud en goedkoop, maar beter dan elk nieuw boek dan ik de afgelopen jaren heb gelezen. We leven in een hele slechte tijd als het gaat om cultuur, wijsheid, levenslust en schoonheid.
Dat is in mijn voordeel: als er meer belangstelling voor cultuur, wijsheid, levenslust en schoonheid zou bestaan, had ik nooit al die boeken voor een euro kunnen kopen. Maar het vervelende is dat het slechts boeken zijn. Boeken die getuigen van een wereld die niet meet bestaat. Veertien maanden zonder live muziek en het einde is nog niet in zicht. Lezen is leuk, maar het is geen leven.

Comments: