Showcase

Sammie is zoek

Wednesday, 2 November 2016

Vorige week was ik bij de kinderboekenwinkel om een boek te kopen dat al een tijdje op mijn verlanglijstje stond. Toen ik aan de beurt was, bleek dat ik de titel niet wist. Ik wist alleen dat het om een Gouden Boekje ging, of een boekje in een vergelijkbare serie. Ik kwam niet verder dan “iets met Kiki”. De dame die op de computer naar “iets met Kiki” zocht, kon niets vinden. De auteur heet Emmanuel Wielemans, zei ik. Dat leverde ook niets op. Ineens herinnerde ik me dat er maar één “M” in zijn voornaam zit. Ik ben licht dyslectisch en dit soort fouten maak ik dagelijks. Helaas, ook met één “M” werd er niks gevonden. “Het is toch niet Emanuel Wiemans?” zei de dame toen. Ze liep naar een boekenkast en pakte het boekje: “Sammie is zoek”.

Ik rekende af met een mengeling van gene, irritatie over mijn slechte geheugen en zin om meteen het boekje te gaan lezen. Ik heb koffie gehaald bij de Coffee Company en ben op het Spui het boekje gaan zitten lezen. De gene en irritatie waren snel verdwenen, het is een prachtig verhaal, precies wat je als man van mijn leeftijd wilt lezen.
Emanuel gaat misschien koffiemokken laten maken met daarop een tekening uit het boekje, als er genoeg liefhebbers zijn.

Mocht u ook interesse hebben, meld u dan even bij Emanuel op Facebook.

Comments:

Hendrik Jan Brakels

2016-11-02 14:35:51

Ja, leuk spul hè. Ik heb de drie boekjes die door Peter Pontiac geïllustreerd zijn: ‘Krantenpoes’ en ‘Krantenpoes, waar was je nou’ (geschreven door Nienke Denekamp) en ‘Muis aan zee’ door Pontiac geschreven én getekend. Jammer dat hij niet meer onder ons is.

Jon van den Berg

2016-11-05 17:51:39

Ook Typex heeft een Gouden Boekje op zijn naam staan http://www.goudenboekjes.nl/gouden-boekje/de-wolkenfabriek/