Showcase

Winst

Thursday, 24 November 2016

Het betekenen van kartonnen verpakkingen is iets belangrijks voor mij. Het gaat me niet om het resultaat. Niet dat ik alles weggooi, ik hoop dat er ooit een expositie van komt, maar het gaat me om het proces van het maken. Dat is een steeds subtieler wordende reis door mezelf. In principe geldt dit natuurlijk voor alles dat iemand langdurig en veelvuldig herhaalt. Je komt onvermijdelijk jezelf tegen, en zowel de aangename en verrassende kanten van jezelf als de vervelende duistere kanten. Ik heb daar vrijwel niets van opgeschreven. Ten eerste omdat ik dat al eerder heb gedaan, intensief verslag doen van mijn innerlijk leven, maar vooral omdat ik juist met het betekenen van verpakkingen ben begonnen omdat ik minder over mezelf wilde denken.

Ik denk dat het dagelijks herhalen van min of meer delfde handelingen een discipline creƫert die doorsijpelt naar andere terreinen van mijn dagelijks leven. Dat is een groot cadeau. Ik ben nu drie jaar bezig met die verpakkingen en dit een winst waar ik absoluut niet op had gerekend. En dan zijn er ook nog de dozen vol tekeningen die ooit wel ergens op hun plek zullen komen.

Comments:

Stefan

2016-11-25 15:36:10

Frits, ik ben benieuwd: noteer je ergens de datum op de betekende dozen en verpakkingen, ten behoeve van de chronologie en je ontwikkeling?