Showcase

Steampunk

Thursday, 10 November 2016

Onlangs was er een steampunk tekendag ergens in Haarlem. Ik was er bijna heengegaan, Wat me weerhield was dat ik niet graag teken in het openbaar. Maar ik had graag gezien wat daar gemaakt werd en me laten inspireren. Steampunk vind ik grafisch heel interessant. Toen de eerste scifi-boeken met dit thema verschenen vond ik er niks aan, en nog steeds niet, maar grafisch is het zeer aantrekkelijke wereld. Ik maak af en toe iets dat me aan steampunk doet denken, maar ik kom er vooralsnog niet verder dan dit:

Mocht u zin hebben, google een keer afbeeldingen met de woorden “steampunk art”. Dan snapt u waarom ik na twee van deze Nespresso-verpakkingen maar liever weer iets anders ga doen.

Comments:

Jan Turkenburg

2016-11-11 10:51:07

“we are the Borg. Resistance is futile”

Hendrik Jan Brakels

2016-11-12 13:40:04

Wel een fascinerend wereldje, steampunk. Niet alleen op tekengebied, maar ook in het zgn. cosplay: het zelf maken van steampunk kostuums en daar dan mee rondlopen op evenementen als ‘Elfia’ e.d. Maar dit terzijde, deze steampunk Nespresso’s vind ik wel erg mooi. Ook je eerdere ‘City-scape’achtige variaties. Ik hoop steeds meer dat die expositie er gaat komen en het ook een verkoop expo wordt… :)
Groet,
Hendrik Jan

Hendrik Jan Brakels

2016-11-12 13:43:13

Hee, raar, laatste stukje tekst van mijn bericht hiervoor is doorgestreept. Was niet de bedoeling. Blijft wel leesbaar hoop ik?
HJ

frits

2016-11-12 15:36:48

Die doorstreping is inderdaad raar, maar ik kan het gewoon lezen, HJ. Ik reageer zelden op je reacties, maar waardeer ze beslist!