Showcase

101 kaarten

Friday, 7 October 2016

Ton de Ruijter tekent graag landkaarten. Hij tekent ook andere dingen, maar vooral veel kaarten. Dat resulteerde onder andere in een luxe doos met 101 kleurige kaarten, waarvan ik een van de weinige bezitters ben.

In de doos zitten 101 prints van de meest uiteenlopende soorten kaarten:

Wie Ton volgt op FaceBook heeft vast al een aantal van deze 101 kaarten gezien, en van de tientallen nieuwe kaarten die Ton sindsdien heeft getekend. Ze zijn te groot voor mijn scanner, dus u moet het doen met foto’s, maar hier is een kleine greep:

Iemand vroeg me enige tijd terug met welke tekenaars ik me verwant voel. Ton de Ruijter is er een van. De productiedrift, de passie voor het zinloze, het floreren in de marge en bovendien de zoektocht naar het verenigen van beeld en tekst op nieuwe manieren, dat zie ik maar weinig mensen zo doen als Ton het doet.
Ik heb een doos vol post die ik de afgelopen jaren van Ton heb gehad. Dat zou een aardige tentoonstelling zijn: speciaal voor mij gemaakte boekjes, originele tekeningen, prints, brieven, het is allemaal een stukje van de wonderlijke en ietwat duistere parallelle wereld die Ton aan het creëren is. Ik ga u er binnenkort meer van laten zien.

Comments:

Roland Vonk

2016-10-07 19:00:38

Mooi!