Showcase

Keukentafel

Monday, 31 October 2016

Afgelopen weekeinde was ik in Dusseldorf ter gelegenheid van een feest waarover ik u een dezer dagen veel meer ga vertellen. Maar op een gegeven moment zat ik anderhalf uur aan de keukentafel van mijn schoonouders. Ik dacht dat ik na een kwartiertje opgehaald zou worden,maar het werd anderhalf uur. Zoals meestal, ga ik dan wat zitten tekenen. Dit is de oogst:

Dit soort schetsen verdwijnen doorgaans in een doos of in de prullenbak. Soms plak ik er een paar in brieven, maar het is onmogelijk om alles uit te werken. Ik vind het leuker om nieuwe dingen te beginnen en veel schetsen zijn nou eenmaal niet echt interessant. Maar bij wijze van experiment ga ik alle schetsen uitwerken. Het kost moeite om de neiging te bedwingen om het af te raffelen, en het is ook niet helemaal gelukt :

Er zitten ook wat schetsen voor alfabetten bij. Als ik alfabetten maak, schets ik net zo lang tot er iets tussen zit dat de moeite van het uitwerken waard is.

In dit geval, zit er volgens mij maar een enkel potentieel alfabet tussen. Dat ga ik de komende dagen uitwerken.
De meeste schetsen zijn “poppetjes”, zoals ik die al vaker heb laten zien. Ik ga ze allemaal uitwerken, maar hier zijn er vast twee:

Het lastigst is een aanzet tot een alfabet-gedicht:

Om dit af te maken, zou ik waarschijnlijk dagen nodig hebben, en ik geloof niet dat ik dat er voor over heb. Maar misschien heeft u een paar suggesties voor aanvullingen en verbeteringen.
Wordt vervolgd!

Comments:

Jon van den Berg

2016-10-31 17:05:55

If I don’t find them, I will do wat is beST

fake

2016-10-31 19:28:23

For the moment though, I will rest on my S
Sit back, relax and have some T

frits

2016-10-31 21:55:32

Fake! Die zijn fraai!

Tineke

2016-10-31 23:14:13

If possible I would like to have some with U
We could sit down and watch some t V