Showcase

Alex Grey

Monday, 2 October 2017

Onlangs kocht ik dit boek:

Ik ben een fan van het werk van Alex Grey maar kende het alleen van het internet en een paar knipsels. Nu kan ik het eindelijk goed bekijken. Maar ik was vooral ook benieuwd naar de tekst. Ik weet van lezingen die Alex Grey gaf dat hij de inspiratie voor zijn tekeningen kreeg dankzij psychedelica, maar ik wil graag de details weten. In het boek staan inderdaad wat details. Ik was vooral blij met dit schetsje, dat Alex maakte na een LSD trip in 1976:

Ik heb een paar weken geleden iets geschreven over deze vorm. Nou ja, ik denk dat we allebei dezelfde vorm in ons hoofd hebben. U kunt mijn verhaal hier en hier lezen.
In het boek staan vooral tekeningen van het soort dat ik al van de man kende. Maar het zijn de andere tekeningen die het meeste indruk maken, zoals bijvoorbeeld dit zelfportret:

Soms komt het werk van Alex Grey in de buurt van dat van Peter Pontiac:

Het is onbegrijpelijk dat het werk van Peter Pontiac nog steeds slechts populair is in kleine kring. De duizenden (!) mensen die dit boek van Alex Grey hebben gekocht zouden verrukt zijn met een soortgelijk boek met tekeningen van Peter Pontiac.

Comments:

Niels Masselink

2017-10-15 11:59:06

Pontiac had wel een specifieke thematiek in zijn werk. Vaak op en of over de rafelranden van de maatschappij. Iets wat je wel moet aanspreken. Het werk van Grey ken ik niet. Een mooie tip.

Ik was vorige week naar Maastricht naar Raymond Pettibon. Ook een kunstenaar met een niet standaard thematiek, maar ontzettend goed.

frits

2017-10-16 10:21:22

En die kende ik weer niet, Niels. Of toch wel, maar niet van naam. Ik heb zijn werk in diverse zines gezien. Aangenaam heftig!