Showcase

Het Mandela effect

Tuesday, 20 September 2016

Met Ton de Ruijter ben ik aan een project begonnen waar ik heel blij van wordt. Geen plan, geen afspraken, geen deadline. Hier is mijn tweede bijdrage, de uitleg en het complete verhaal volgt later.

De maandag nadat ik dit had geschreven, zag ik een video over iets dat “Mandela effect”wordt genoemd. Dit is synchroniciteit van hoge kwaliteit. Maar daar gaat het verder niet over, ik heb sindsdien tientallen video’s over dit vermeende verschijnsel gezien en van alles erover gelezen. Negentig procent lijkt me het product van oververhitte verbeelding, maar de tien ander procent is fascinerend.
Hier is een video met iets meer dan tien procent fascinerende inhoud:

Dit is een verhaal van een van mijn papieren helden, Luis Borges, over dit verschijnsel, lang voordat het een naam had:

Ik schreef twee hoofdstukken van een strip over dit verschijnsel . Die zijn getekend door Fred de Heij en staan in de laatste twee afleveringen van Pulpman. De rets van dat scenario kan ik nu wel weggooien, omdat het verhaal door de werkelijkheid is ingehaald.
Het zijn rare tijden.

Comments:

Rico

2016-10-09 08:29:58

Frits, in hoofdstuk 2 van Edmund Ditto begin je met de woorden ‘Please, don’t belief what I tell’ dat is ongetwijfeld een schrijffout die hersteld kan worden.