Showcase

Beurs

Monday, 9 December 2013

Gisteren was de Beurs van Kleine Uitgevers in Paradiso. Omdat de tafel die ik met Fake Booij had gehuurd per ongeluk was vergeten. Kregen we van de organisatie een tafel in de hal, een prachtig plekje.

Op de tafel lagen “Het Geluid van Amsterdam”, twee afleveringen van “Tales of the Flipside”, twee “Freaks”, het “ShowCase”-boek, de Franse edities van “Geheim van de tijd”, vier delen van “Beeldtaal”, de laatste exemplaren van “De muzikale verleiding”, en het zeer korte verhalen boekje “Namaak”, geschreven door mevrouw Drieboog.
Dat de verkoop minimaal was, was geen verrassing. We stonden daar om te laten zien dat er mooie dingen worden gemaakt, uit passie! Ik kwam ‘s avonds om elf thuis, ik was met Fake en Marijn na afloop van de beurs wat gaan eten en drinken en brainstormen, en ging naar bed met het aangename gevoel dat dit een zeer welbestede dag was.
Ik heb natuurlijk makkelijk praten: genoeg geld, gezond, gelukkig getrouwd en gezegend met een paar talenten. Maar net als iedereen, is het ook voor mij vaak een worsteling om van de dag iets te maken waar ik ‘s
nachts niet wakker van lig. De middag in Paradiso zat vol met ontmoetingen, uitgaven,verhalen en opmerkingen die voor mij het leven leuk maken. Met deze brandstof kan ik voorlopig weer even vooruit.
Ik ga u niet alles laten zien wat ik heb gekocht en gekregen,maar deze stikker, die Fake ergens voor me vandaan haalde is een van de hoogtepunten:

Piet Schreuders kondigde een boek over Pootjesglas aan, De God van Nederland heeft een nieuw nummer uit, GertJan Pos stelde me voor aan een dame die iets met letters doet waar ik nog uitgebreid op terug ga komen, Diane Braet vertelde me over een boek dat ze gaat schrijven waar ik bijna niet op kan wachten, Fake & Marijn en ik hebben een tof plan voor de beurs van volgend jaar, Maarten Sprenger gaf me zijn visitekaartje en een goed idee voor een volgende aflevering van mijn rubriek “Frits’ hoekje”, mijn neef Tim gaat misschien volgend jaar op de beurs een eigen boek presenteren, Tonio van Vugt nam tien (!) Geluid-kranten mee voor de Zone 5300-winkel, Bert Meppelink vertelde dat Peter Muller een boek gaat schrijven over Candy en de andere contactbladen uit de periode 65-75 (en ik bood aan om op de presentatie plaatjes te komen draaien) en Maarten de Meulder liet me deze kranten-advertentie zien voor een Paulus reclame-flexi:

De rest vertel ik een ander keer. Vandaag wil ik dansplaten draaien tot ik erbij omval.

Comments:

jan

2013-12-09 17:05:11

Wil je nooit meer de term ‘creatieve begraafplaats’ in je mailtjes gebruiken…???

Tonio

2013-12-09 18:42:07

Ha Frits,
Fijn je gisteren weer even gezien te hebben, als was het dan maar kort. Dank ook voor de cd’s!
PS Is het Bowie-archief van een tijdje terug bevallen?

Margit Willems

2013-12-09 20:16:59

Heee Frits, Dank voor deze geweldige link. Heerlijk!

Michael Minneboo

2013-12-11 13:41:09

Verdorie, vergeten in mijn agenda te zetten, anders was ik ook even langsgekomen.