Showcase

Jaardag

Tuesday, 24 December 2013

Omdat mijn verjaardag valt in een periode die toch alle een volle agenda oplevert, vier ik mijn verjaardag niet. Als mijn verjaardag op een andere dag zou vallen zou ik hem trouwens ook niet vieren, maar goed. Ik krijg wel altijd cadeautjes, en vaak hele mooie. Zoals dit jaar een envelop van Ton de Ruijter met een verknipte kaart, een serie speldjes met merkpoppetjes en twee reclamesingels:

Sinds het boek (met twee ceedees!) “De muzikale verleiding” is verschenen, heb ik zeker 25 nieuwe reclamesingels gevonden. Ik zou daar een keer iets over moeten schrijven, maar er komt voortdurend iets tussen.
Vandaag onder andere deze podcast van Red Ice Radio. Het is een interview met Anthony Peake, die een boek over Philip K. Dick heeft geschreven. Ik wist dat ie er mee bezig was, maar het is kennelijk al uit. Het gaat mij vooral om het idee dat Philip K. Dick (en wij allemaal) in contact staan met onszelf in het verleden en toekomst. Ik heb daar al vaker over geschreven, maar natuurlijk niet altijd op dit blog. In het kort is het belangrijkste aspect van dit idee dat we NU gedachten van ons toekomstige zelf kunnen ontvangen. De vraag is hoe we dit kunnen herkennen, optimaliseren en benutten.
Anthony Peake is een man die schrijft op de terreinen die mij al jaren fascineren. Hij is heel benaderbaar en ik heb een paar keer met hem geschreven, maar ik wil mijn opvattingen niet vastpinnen, ik wil er juist vanaf. De waarheid is idee, het is wat overblijft als je alle ideeën verwerpt. Dat lijkt Anthony Peake niet echt te willen. Maar hij schrijft toffe boeken en dit nieuwe boek ga ik zeker lezen.

Van Ruud Hulleman kreeg ik dit geweldige cadeautje:

Als het goed is, ga ik in januari met Ruud een project beginnen dat ons waarschijnlijk een paar maanden van ons leven gaat kosten. Maar daarover een andere keer meer.

Comments:

Rudy Talbo

2013-12-31 14:22:08

HEB er ZIN AN!!!