Showcase

Belletjes

Friday, 4 October 2013

Ik schilder niet graag buiten. Ik kan slecht tegen de wind en de kou. Zelfs op schijnbaar mooie dagen vind ik het toch te koud en te winderig en vaak word ik ziek. Ik doe het alleen bij een paar vrienden, en zelfs dat bouw ik af. De afgelopen dagen was ik in Venhuizen, bij Harrie Berkhout. Daar zat ik ‘s avonds aan een open vuur en dat is een van de weinige dingen waarvan ik opknap als ik een dag buiten heb staan schilderen. Ik vind weinig lekkerder dan hitte. Het liefst de hitte zoals die ‘s zomers in Griekenland is, maar dicht bij een open vuur zitten is een redelijk alternatief.

Op de heenweg zat ik in een volle trein en kon ik niet tekenen, maar terug was de trein leeg en heb ik een serie droodles gemaakt. Die heb ik thuis netjes uitgewerkt en voor u gescand:

Ton de Ruyter zei dat hij de belletjes in de tekeningen prettig vind. Dat vind ik ook. De eerste keer dat ik ze tekende dacht ik dat het een tijdelijk genoegen was, maar na vijf jaar vervelen ze me nog steeds niet.

Comments:

Jon van den Berg

2013-10-04 15:58:20

Die belletjes doen mij altijd denken aan de belletjes die ze in stripverhalen gebruiken om de gemoedstoestand van een persoon uit te drukken die dronken of koortsig is.
Een heerlijk gevoel, dat de belletjes in jouw tekeningen moeiteloos bij me oproepen.