Showcase

Ruilmiddag

Thursday, 3 October 2013

Onlangs kwam er een dame op bezoek terwijl ik aan de keukentafel zat te frobelen. Zij is lerares handarbeid op een lagere school en heeft een passie voor teken- en knutselmateriaal. We raakten aan de praat en ik opperde het plan om een keer met een handvol mensen een middag te organiseren waarop iedereen een tas vol materiaal meebrengt dat hij of zij zelf niet meer denkt te kunnen gebruiken. Papier, pennen, verf, alles waar je iets mee kunt frobelen. Daarnaast moet elke deelnemer een drietal eigen kunstwerken meenemen en iets lekkers voor bij de koffie. Aan het eind van de middag moeten alle meegebrachte spullen met iemand anders mee naar huis gaan.
Een paar dagen later kreeg ik een envelop in de bus met een briefje dat ze al een vriendin bereid had gevonden om aan zo’n middag mee te doen. En ze had er twee cadeautjes bij gedaan:

Vooral dat Afrikaanse (?) potlood met de losse kleurpunten is fenomenaal. Dat ga ik waarschijnlijk nooit gebruiken, maar het is een van de mooiste potloden die ik ooit gezien heb.
Ik heb geen idee of die ruilmiddag er werkelijk gaat komen of wanneer, maar mocht u zin hebben om mee te doen, u bent welkom!

Comments:

Jon van den Berg

2013-10-04 15:45:33

Wat een prachtig potlood. Gelukkig heeft ze het aan je gegeven en niet aan je verkocht. Dat laatste had haar namelijk een potloodventster gemaakt.

Jon van den Berg

2013-10-05 19:06:36

Inspiratie, voor als je niet weet wat je moet fröbelen:
Ben Wilson makes paintings out of the chewing gum on the streets. Now enjoy these coin paintings by Andre Levy theinspiration.com/2013/10/tales-…