Showcase

Het Leven

Friday, 28 August 2020

Ik maak dit dagblog nu ruim vijftien jaar. Ik schrijf vooral over de dingen die ik zelf doe. Af en toe schrijf ik over de dingen die ik denk. Dat probeer ik te beperken omdat het de ervaring leert dat het niet zelden leidt tot misverstanden en discussies. Maar ik laat me af en toe verleiden door de gedachte dat wat ik denk misschien interessant is voor andere mensen. Zeker nu we sinds een half jaar in de eindfase zijn beland van een wereldwijd plan vond ik het oneerlijk om mijn mond te houden over wat ik hier van denk.
Meestal schrijf ik mijn gedachten in dagboeken en in brieven. Ik schrijf graag, het helpt om mijn gedachten te ordenen. Maar het is zinloos: het leven trekt zich niks aan van wat ik denk of schrijf. Net als iedereen heb ik maar zeer beperkte invloed op mijn leven.
Ik werk overdag als huisschilder om geld te verdienen om van te kunnen leven, in mijn vrije tijd probeer ik me te vermaken. Dat lukt me goed, maar ik zou liegen als ik zou zeggen dat ik volmaakt gelukkig ben. Over mijn geluk hangt altijd een wolk van ongeluk die wordt gecreeerd door het besef dat de wereld bij lange na niet het paradijs is die het in mijn ogen zou kunnen zijn. In de jaren zeventig en tachtig zette ik me actief in voor goede doelen. Maar daar kwam ik van terug: de tegenkrachten zijn te machtig en te slim en het aantal mensen dat werkelijk bereid is om iets voor anderen te betekenen lijkt te gering. Nu ben ik zestig en ik heb geen idee wat ik nu nog zou kunnen of willen doen. Ik weet wel wat ik zou willen dat er gebeurt, maaar ik heb geen idee hoe dit zou kunnen worden bereikt. Het moet dus gebeuren op een manier die ik niet kan bedenken. Dat is de definitie van een wonder. Ik hoop op een wonder.

Na de computercrash van een maand geleden raakte ik bijna al mijn software kwijt. Gewoon eerlijk aangeschaft maar te verouderd om te kunnen gebruiken op mijn nieuwe computer. Dankzij Gabi heb ik nu alles weer bijna zover dat ik weer de hoogstnodige dingen kan doen. Voor mensen die digitaal kunnen denken is dit waarschijnlijk onvoorstelbaar. Maar ik vind dit een kwelling. Vandaag lukte het om een tekening in te kleuren en dat is een mijlpaal.

Comments: