Showcase

Nespresso

Tuesday, 11 August 2020

Ik dacht dat de PCR-test ongeveer vijftig euro kost, maar in Duitsland rekent men 100 euro. Hoe dan ook, het gaat om absurde bedragen in een wereld waar dagelijks 25.000 mensen sterven van de honger De test is ooit ontwikkeld door Kary Mullis en hij zei dat deze test niet geschikt is voor waarvoor hij nu wereldwijd wordt gebruikt. Om een betrouwbare test op een specifiek virus te doen is meer nodig dan wat met de PCR test wordt gedaan. Daarvoor geldt het Koch postulaat. Zo’n betrouwbare test is arbeidsintensief en tijdrovend en wordt niet gebruikt.
De PCR test is tamelijk onzinnig. Niet iedereen die postief test heeft het COVID19 virus, en het percentage is vals positieven van deze test is hoger dan het aantal werkelijk positieven bij het aantal tests dat momenteel wordt afgenomen. Maar sowieso: wie positief test is niet automatisch ziek. De PCR test is vooral een handig middel om met cjfers en statistieken te kunnen goochelen.
De enige cijfers die werkelijk van belang zijn, zijn het aantal doden en ernstig zieken. Het geld dat nu wordt uitgegeven aan testen had beter in de zorg voor de zieken kunnen worden gestoken.
Ik schrijf dit soort verhalen louter en alleen om mezelf staande te houden. Ik weet dat veel van de mensen die ik ken en die ik als vriend beschouw mijn meningen krankzinnig en gevaarlijk vinden. Maar mijn geweten is me te dierbaar.

Comments:

Niels J. Masselink

2020-08-11 17:48:18

Het is ook jouw blog Frits, zo simpel is het ook weer. Het verrijk jouw geweten, maar ook mijn blik. Hoe oneens ik het vaak met je ben als het gaat om Covid. Ga vooral door, maar dat hoef ik eigenlijk niet te zeggen.