Showcase

Alfabetten

Friday, 5 February 2021

In de occulte esoterie wordt gezegd dat niet in het leven onaangekondigd gebeurt. De toekomst kondigt zich door middel van symbolen. Carl Jung heeft een groot deel van zijn leven besteed aan proberen dit fenomeen beter te begrijpen. Als het leven druk op mensen uitoefent worden ze gevoeliger voor symbolen. Dit werkt op twee manieren: enerzijds worden sommige mensen gevoeliger voor het herkennen van symboliek, en anderzijds worden andere mensen gevoeliger voor het ontvangen van symbolen van de toekomst. Kunstenaars, schrijvers, maar ook mensen die van nature een goed ontwikkelde intuitie hebben pikken dingen op die een voorbode lijken van wat ons te wachten staat.
Deze kennis bestaat al eeuwen. Maar op een geven moment zijn mensen, die dit principe herkenden en bestudeerden, het gaan omdraaien. Zij proberen de toekomst te beinvloeden door het gebruik van symbolen. Dus aan de ene kant toont het leven de toekomst door middel van symboliek, en aan de andere kant gebruiken mensen dezelfde symboliek om de toekomst te beinvloeden. Dat laatste is wat meestal satanisme wordt genoemd.
In de vele boeken en video’s die over occulte symboliek worden gemaaakt, wordt zelden of nooit een onderscheid tussen deze twee verschijnselen gemaakt. Videoclips van Lady Gaga worden op een hoop gegooid met het vreemde feit dat veel nieuwslezers Davos uitspreken als “devils”, om maar een willekeurig voorbeeld te noemen.
Willen we ooit uit de huidige chaos komen met een samenleving die voor een grote meerderheid leefbaar is, zullen toch echt het goed en het kwaad moeten leren onderscheiden. Het is jammer dat Carl Jung er niet meer is. Ik zie of hoor niemand die ook maar in de buurt komt van de het onzicht dat hij had. Mocht u iemand weten die ik over het hoofd zie, hoor ik dat graag van u! Ik kan wel wat wijsheid gebruiken, en dat is een understatement.

Comments:

Milan

2021-02-07 03:40:11

‘onzicht’ mooi woord.