Showcase

Muziek (2)

Wednesday, 3 February 2021

Ik houd vooral van uptempo dansmuziek met een hoog adrenaline gehalte. Dat is vaak muziek gemaakt voor en door jongens met een Peter Pan complex. Ik houd niet echt van punk, maar de energie van sommige punk-liedjes kan ik soms wel waarderen. Het vreemde is dat ik met de jaren meer van punk-muziek ben gaan houden. Ik heb soms zelfs een beetje spijt dat ik heel wat avonden niet optimaal heb genoten van die muziek. Dan stond ik toch altijd te wachten tot er wat beters voorbij kwam. Dat ga ik in een volgend leven anders doen.
Onlangs stuitte ik op een goudader aan nieuwe muziek die niet echt in een categorie past maar die wel duidelijk een punk-gevoel heeft. Hier zijn een paar van de liedjes die ik meer dan goed vind:

Billy Nomates – Heels

Sleaford Mods – Second

Viagra Boys – Ain’t Nice

Starcrawler – Bet My Brains

Hoe goed ook, nadat ik een uur naar dit soort weltschmertz-muziek heb geluisterd wil ik graag iets vrolijkers horen, zoals bijvoorbeeld dit dakconcert van de dansfanfare Meute:

Comments:

Marco

2021-02-04 22:08:26

Ik heb het ook niet zo op punk, maar houd enorm van het punkgevoel …. heb je Bob Vylan wel eens gehoord? https://www.youtube.com/watch?v=VFqhJyvly1g

Aris de Vries

2021-02-05 23:24:08

Yep, ook dit was weer lekker luistersurfen!