Showcase

Muziek

Monday, 1 February 2021

Vandaag wil ik u wat liedjes laten horen die mij de afgelopen dagen door wat lastige momenten hebben gesleept. Hopelijk hebben ze op u hetzelfde effect!
Allereerste een Bopflix video van Jack Calypso & His Red Hot. Dit is het soort muziek waar u me ‘s nachts voor wakker mag maken:

Jack Calypso & His Red Hot:

Ik herinner me dat Gustaaf Kaart dit een keer op zijn FB pagina plaatste en ik meteen ging zoeken wat de vinylsingel kostte. James Brown gebruiken om zelf de show te stelen is een beetje simpel maar als je het doet als BIG dan mag het:

The Notorious B:I:G: & James Brown:

Dit is vooral bijzonder vanwege de dame die met twee lepels de percussie verzorgd.De zanger/gitarist heet Chris Rodriguez en de dame wordt kennelijk The Spoon Lady genoemd:

Ik was nieuwsgierig naar de Spoon Lady en dat blijkt een wijze en moedige dame te zijn:

Een recente Mashup, niet gemaakt door de oploader van deze video, volgens mij, maar wel eentje van het soort waarom ik van Mashups houd:

Onze dochter heeft een heel andere muzieksmaak dan ik maar er is een overlap. Hoewel ze dit nog niet heeft gehoord denk ik dat de Rainbow Girls met “Down home girl” wel bij haar in de smaak zullen vallen:

Deo Matrona is op YouTube vooral te vinden met video’s van straat-optredens. In plaats van dat de passanten gaan dansen of omvallen van verbazing lijken ze allemaal door te lopen. Hier doen de dames ze een cover van een van de vele liedjes die ik graag hoor en goddank op singel heb want ik hoor hem zelden ergens:

In de top dertig die ik vorig jaar met Vic van der Reijt maakte voor ons radio-programma stond Pokey LaFarge met “Fuck me up” heel hoog. Dat is een van zijn beste liedjes wat mij betreft, hoewel ik heel veel van zijn liedjes geweldig vind. De videoclip is niet zijnbeste, maar oh, wat een liedje:

Ten slotte een video van een live opname van The Legendary Shackshakers. Ik zou mijn linkerarm willen inleveren als ik de rest van mijn leven een keer per maand een optreden als dit zou mogen meemaken:

Comments:

Milan

2021-02-02 00:07:57

Erg gaaf, die We will rock you, bossa nova. Thanks.

ton de ruijter

2021-02-02 12:45:18

Dank voor opleuken van deze dag…

Fake

2021-02-03 11:45:48

Heel erg fijn!
Mag je wat mij betreft vaker doen: liedjes voor lastige momenten laten horen.

Aris de Vries

2021-02-05 23:18:30

Ja Frits, dit was een leuke verzameling… meer meer meer
Bij deze ben je curator voor liedjes in lastige tijden, meer meer meer