Showcase

Marcel Bontempi

Saturday, 18 January 2020

Een jaar of twee gelden hoorde ik in De Nieuwe Anita een plaatje dat Ir. Vendermeulen draaide dat ik zo goed vond dat ik hem vroeg wat het was. Het bleek van Marcel Bontempi. Ik hem meteen de elpee gekocht waar dat lied op stond. En de hele elpee bleek geweldig. Ik draai er regelmatig iets van in het radioprogramma dat ik wekelijks met Vic van de Reit maak voor 40up radio. “Dig a hole”, het prijsnummer van de elpee, staat zelfs op 1 in onze top 30 van 2019.
Ik heb onlangs voor Vic wat singels en elpees van een van zijn muzikale helden gedigitaliseerd. Dat is Jo Alan, een volstrekt obscure Valaamse zanger, waarvan Vic alle platen bezit. Binnenkort gaan we daar een speciale uitzending aan wijden in ons programma, Train to nowhere. Als bedankje voor het digitaliseren kreeg ik van Vic dit singeltje:

Het liedje op de B-kant, althans als originele singelt, is onbetaalbaar maar deze re-issue is me even lief. Sterker nog, hij zit al twee dagen aan mijn draaitafel geplakt. Dit is een van mijn allerliefste liedjes ooit.

Comments: