Showcase

Voornemens (2)

Monday, 6 January 2020

Op dit blog laat ik niet alles zien wat ik maak. Met name als ik schrijf over hoe naar mijn beste weten de dingen in elkaar zitten denk ik meestal dat ik het beter in een la kan leggen. Maar dat wil ik vanaf nu niet meer doen. Alles wat ik denk is zeker niet zoals het is, maar het is in ieder geval een poging tot tegenwicht voor alle oppervlakkige flauwekul waar ik me door omringd voel. En dan doe ik nog moeite om me te omringen met mensen en media die niet expliciet dom en oppervlakkig zijn!
Ik was gisteren naar een concert in De Nieuwe Anita. Daar speelde een Nederlandse all star band, Gumbaux. Ik schat dat er vijftig bezekers waren. Het was een geweldige avond, met als toetje Guzz, die een paar uur lang fenomenale dansplaten uit New Orleans draaide. In de bovenzaal draaide DJ Moonshine zijn 78-toeren platen, maar daar heb ik helaas niks van kunnen horen. Op weg naar huis bedacht ik dat ik het mezelf niet verbeeld dat de samenleving ernstig lijdt onder de neiging tot oppervlakkigheid en nep. Ik twijfel daar heel en veel erg aan, omdat het zo ongelooflijk arrogant lijkt om te denken dat zo’n avond als gisteren in De Nieuwe Anita zoveel interessanter is dan wat er verder zoal aan cultureel aanbod in Amsterdam is. Natuurlijk hoef ik me niet te bemoeien met de keuzes die andere mensen maken om hun dag te vullen, maar ik prob
er me te verzetten tegen het omgekeerde: die continue tsunami aan opdringerige meningen en schreeuwerige pogingen om mijn aandacht te trekken voor leugens en namaak.

Comments: