Showcase

René Vis

Sunday, 26 June 2011

Zeker een jaar geleden kreeg ik een mailtje van René Vis. Die ken ik helemaal niet, maar hij had een ceedee gemaakt en hij dacht ik daar misschien wel naar wilde luisteren. Volgens mij kwam de ceedee niet van deze
locatie, waar u hem kunt downloaden, maar dat maakt verder niet uit.
Ik had het destijds zo druk met andere dingen dat ik er niet toe kwam om de ceedee echt te beluisteren. Maar een tijdje terug had ik niets te doen en dan consumeer ik alles wat ik de tussentijd heb verzameld. De ceedee “Renederlands”. want zo heet ie, bleek een geweldige verzameling liedjes. De muziek is vreemd: electronica, onnavolgbare melodieen, de zang lijkt nergens op, het lijkt alsof het uit een parallel universum komt. Maar luistert u bijvoorbeeld eens naar dit liedje, dat op mij grote indruk maakt. Die tekst! En de manier waarop René hier een liedje van heeft gemaakt.

Tip: laat u niet door René’s lijzige stem verleiden om dit liedje na een paar seconden weer uit te zetten. Dat deed ik een jaar geleden ook, en daar heb ik behoorlijk spijt van. Gewoon de hele ceedee downloaden en beluisteren!

Comments:

Jan

2011-06-29 12:37:36

René is een van Marco’s WM-recordings artiesten
http://www.wmrecordings.com/releases/wm021.htm
http://www.wmrecordings.com/releases/wm052.htm

René Vis

2012-01-07 15:23:28

Hallo Frits,

Bij het googelen kwam ik dit artikel tegen. Bedankt voor de aandacht. De link werkt niet meer, maar de muziek is nu op Bandcamp te vinden:

http://renevis.bandcamp.com/album/ren-derlands

René Vis

2012-01-20 23:50:30

De zang heeft een overdub gekregen, twee tracks zijn toegevoegd. Hier is de definitieve versie:

http://renevis.bandcamp.com/album/tropisch-hart-houdt