Showcase

Alfabetten

Thursday, 21 March 2013

Het blijft wonderlijk om op steenworp afstand van waar wij wonen nieuwe letters te ontdekken. Deze zag ik eergisteren:

Ik heb het alfabet meteen uitgewerkt, maar iets te snel. Ik heb op het moment niet veel tijd. Het hele alfabetten-project staat op een laag pitje, net als de andere projecten die ik ben begonnen.

Het ligt natuurlijk niet alleen aan de omstandigheden, het ligt vooral aan mij. Als ik meer tijd zou hebben, zou ik waarschijnlijk nog meer projecten beginnen en nog steeds tijd te kort hebben om alles af te ronden.

Esther Gasselink van uitgeverij Xtra belde vorige week op om te zeggen dat ze gaat proberen een subsidie voor me aan te vragen voor het Amsterdamse alfabetten-project. Het is nog maar de vraag of dat gaat lukken en ik weet ook niet wanneer het zou gebeuren en om hoeveel geld het gaat. Maar het is mooi dat iemand die moeite wil doen.
Ik heb al eerder een aanbod gehad van iemand die een subsidie-aanvraag voor me wilde doen. Dat wilde ik toen niet. Ik had het geld niet nodig en ik zag ook niet hoe subsidie mijn werk kon verbeteren. Maar in dit geval ligt het anders. Ik zou best een jaar aan die alfabetten willen werken en ze dan helemaal perfect uitwerken en digitaliseren en dan aan de stad geven.

Anneke Harmsen en Roland Vonk kwamen op het idee om een alfabet van onomatopeeën te maken. Dat heb ik geprobeerd te maken. Het kan beter, maar dit geeft al een aardig beeld van wat het zou kunnen worden:

Comments:

Roland Vonk

2013-03-21 13:08:54

Als er iets van je uitkomt, verkoop je in elk geval één exemplaar.
Misschien trekt dat subsidiënten over de streep.

Jon van den Berg

2013-03-21 13:37:18

Amsterdamse projecten hebben een goede kans van slagen om door Bas Lubberhuizen uitgegeven te worden. Heb je wat te melden op het gebied van de topografie dan is Uitgeverij De Buitenkant je vriend