Showcase

Ricky

Monday, 18 March 2013

Afgelopen week overleed Ricky Ramsahai.

Hij woonde naast ons in de Achillesstraat waar mijn ouders woonden tussen mijn 9e en 17e. Wij hoorden bij een groepje van wisselende grootte, dat elke middag en avond op straat was. Ricky zat op dezelfde lagere school als ik, maar hij was een jaar jonger dus we zaten niet in dezelfde klas. Mijn leven bestond destijds voornamelijk uit voetballen, meestal op het schoolplein van het Spinoza Lyceum. Naast voetballen deelden we een fascinatie voor kleding, muziek en Kung Fu. Mijn broer duikelde deze foto op, waarop Ricky een jaar of veertien zal zijn geweest:

De schoenen die hij hier aan heeft, vond ik zo mooi dat ik heel snel 89 gulden bij elkaar had gespaard om ze zelf te kopen, in een winkel op de Nieuwendijk.
Een van de eerste herinneringen die naar boven komen als ik aan Ricky denk, is een klimpartij. Het dak van het Spinoza Lyceum, was vrij hoog, ik schat een meter of twaalf. Toch verdween er af en toe een bal op dat dak. Op een dag besloot Ricky via de regenpijp naar boven te klimmen. Het probleem was het laatste stukje, waar de regenpijp om een goot heenboog. Niet alleen had je daar amper houvast, je moest er ook maar op vertrouwen dat de regenpijp en de dakgoot het gewicht konden houden. Ik kon er amper naar kijken, ik vond het te gevaarlijk. Maar Ricky stond in no-time op het dak en gooide minstens tien halflekke ballen naar beneden die we daar het afgelopen jaar op hadden geschoten. En toen moest hij weer terug. Dat was nog veel linker dan de heenweg. Ik kan me niet herinneren hoe hij dat gedaan heeft, waarschijnlijk heb ik niet gekeken.
Na onze verhuizing heb ik hem nog maar een paar keer gezien, maar niet echt contact meer met heb gehad. Ik hoorde natuurlijk via via hoe het met hem ging. Hij was erg sportief. Dat hij nu dood is, is een raar idee. Maar ik ben op een leeftijd dat er elk jaar meer bekenden overlijden. Ik vind dit een heel vreemde gedachte.

Comments:

Bert

2013-03-19 01:35:48

Ik ging even Googlen op zijn naam. Je vindt dan een facebookpagina en een twitter account. Bizar dat die er dan nog zijn als je dood bent. Ik kan dan ook niet op die links clicken.

Roland Vonk

2013-03-19 13:47:07

Raar, dat je steeds vaker leeftijdgenoten in de overlijdensadvertenties tegenkomt. Dat er steeds meer foto’s zijn waarop je de enige nog levende bent.
En dat is dan nog als je geluk hebt.
Want je had het ook zelf kunnen zijn naar wie iemand meewarig kijkt op een oude foto.

Roland Vonk

2013-03-19 14:08:01

Een overledene die nog gewoon een Facebookpagina en een twitteraccount heeft.
Zo gaat dat.
Ik hoorde al een keer nabestaanden overleggen over de vraag: en wat doen we met zijn harde schijf?

Robert

2020-01-18 07:05:47

Ik google op Rick’s naam en schrok me rot toen ik dit bericht zag.Ik ben een oude turnvriend van hem. We trokken vaak samen op. Weet iemand hoe Rick aan z’n einde is gekomen? 53 is toch veel te jong.

Robert

2020-01-18 07:06:37

Ik google op Rick’s naam en schrok me rot toen ik dit bericht zag.Ik ben een oude turnvriend van hem. We trokken vaak samen op. Weet iemand hoe Rick aan z’n einde is gekomen? 53 is toch veel te jong.

Biba

2020-07-10 21:03:50

2020-07-10

Rick is overleden door een hartstilstand. Achteraf bleek dat hij een zeldzame hartziekte had. En 53 is inderdaad veel te jong..Gelukkig gaat het heel goed met zijn kinderen en vrouw. Maar hij wordt nog altijd gemist: hij was een bijzondere man.

Heidi Zobel

2021-10-04 13:32:08

Ik heb gisteren met een tante van Ricky op de tram gewerkt. Zij vertelde het dat is echt schrikken. Ricky woonde op de Marathonweg. Hij was een geweldige gozer. Zullen hem nooit vergeten.