Showcase

Boss Capone

Sunday, 29 March 2015

Gisteren was er in De Nieuwe Anita een optreden van de band Boss Capone. Ik had ze nog nooit gezien maar wel een paar dingen van ze gehoord. Ze spelen blue beat: soulvolle, meerstemmig gezongen ska. Dat hoor ik zelden live dus ik had er zin in. Nou, het was de moeite dubbel en dwars waard.
Strak en geconcentreerd maar toch lekker ontspannen, goeie liedjes en zeer dansbaar. De band heeft net een nieuwe elpee uit, en die ligt al de hele dag op mijn draaitafel:

Bij de toegift deed de band iets dat ik nog nooit eerder een band heb zien doen. Ze speelden een nummer met veel breaks en tijdens een van de breaks ruilden de bassist en de drummer van instrument. Vervolgens ging de muziek naadloos verder. Bij de volgende break ruilden ook de gitarist en de organist van instrument en ook dat was niet te horen. En toen werd een nog een keer van instrumenten geruild en was ik de draad kwijt, maar zij niet, het bleef hetzelfde klinken. Als niet-muzikant ervaar ik dit als een tovertruc en toen heb ik ook meteen die elpee maar gekocht. Toen ik hem ‘s avonds uit het cellofaan haalde, viel er ook nog eens een ceedee uit, die ze er gratis bij hadden gedaan zodat je niks hoeft te downloaden en branden.

Na de band werd er trouwen nog geweldig lekker gedraaid door de mannen van de Amsterdam Beat Club. Soms is het te vol in De Nieuwe Anita om te lekker kunnen dansen, maar gisteren was het relatief rustig en was het publiek in een dansmood. Top-avond!

*****

Comments: