Showcase

Inkfest (3)

Tuesday, 14 April 2015

Ik fietste na afloop van het Inkfest goedgehumeurd naar huis. Weliswaar vrijwel niets verkocht, maar aardig wat leuke mensen gesproken. Mijn lezing lukte ook niet, ik klapte dicht. Daar had ik niet op gerekend, ik had er van te voren juist veel zin in. Maar ik ging ineens aan mezelf twijfelen en een kwartier was te kort om daar over heen te komen.
Het waaide op de terugweg en ik had de kartonnen doosjes in een tas bovenop het krat gelegd. Een windvlaag nam de tas met inhoud mee en de doosjes waaiden over de straat. Ik kon ze allemaal terugvinden, maar de helft was beschadigd. Ook de lijsten waarin ik een paar kartonnen verpakkingen had gedaan, waren kapot.
Wonderlijk genoeg leed mijn humeur er niet onder. Ik was zo vrolijk omdat ik het belachelijke inzag van mijn kunstenaars-aspiraties. Dat heb ik natuurlijk wel vaker ingezien,maar nog nooit zo helder als afgelopen zondagavond.
Inmiddels zijn we een paar dagen verder en het gevoel is nog steeds aanwezig. Ik ga het voortaan anders aanpakken!
Ruud Hulleman heeft een filmpje gemaakt van het Inkfest, en daarin geeft hij mijn werk een hoofdrol die het zeer zeker niet had. Maar ik ga daar natuurlijk niet over zeuren:

De dag had, zoals elke dag, een aantal hoogtepunten. Mijn neef Tim, die me de hele dag hielp was er een. Een ander was de man van de koffiewinkel waar ik om half tien koffie haalde. Hij vroeg wat ik deed, ik probeerde met een vaag antwoord weg te komen, maar hij bleef doorvragen. Ik zei toen dat ik letters tekende. “Ook op ruiten?” “Ja. Ook op ruiten.” “Zou je volgend week eens langs kunnen komen om te praten over een tekst op mijn raam?” En toen moest Inkfest nog beginnen!
Een derde hoogtepunt waren de singels die ik op de boekenmarkt kocht. Ongelooflijk dat er overal altijd grammofoonplaten te koop zijn. Onder andere kocht ik een singel van Jerry Samuels; oorspronkelijk had de singel een hoesje van Joost Swarte, maar deze is hoesloos. Gelukkig had ik al een exemplaar met een hoes.

Comments:

Tineke

2015-04-16 00:33:39

hoeveel kost je voor 15 grote letters op caféraam?

Jon van den Berg

2015-04-18 14:34:18

The problem with reality is that it seems to confirm every idea