Showcase

Dag blog

Sunday, 31 May 2015

Het kost me gewoonlijk geen moeite om elke dag een stukje te schrijven. Ik kijk gewoon wat er op mijn bureau ligt en kies wat me op dat moment het interessantst lijkt. Maar de afgelopen dagen was ik amper thuis, en als ik aan mijn bureau zat moest ik van alles doen. Vandaar dat er al een paar dagen een gat in dit blog zit.
Wat ook niet hielp was een opeenhoping van ellende in mijn directe omgeving. Daar schrijf ik niet over omdat het dan teveel over andere mensen gaat en ik vind dat niet gepast. Een van die gebeurtenissen was dat Louwrens begin vorige week een hartaanval kreeg en sindsdien in coma ligt. Ik weet er het fijne niet van. Hij woont al een paar jaar in Sloveniƫ en sindsdien spreek ik hem nog maar heel af en toe als ie in Amsterdam is. Het meeste contact verloopt via FaceBook. Van wat ik hoor, is de kans zeer gering dat ie uit coma komt. En als ie wel uit coma komt, vrees ik dat hij zware hersenschade heeft.
Ik heb jarenlang heel veel met Louwrens opgetrokken en ik mag hem erg graag. Ik vroeg me altijd af hoe hij later zou worden. Hij veranderde namelijk niet: zowel zijn uiterlijk als zijn levensstijl was op zijn 45ste nog exact hetzelfde als het was toen ik hem op zijn 15e leerde kennen.
Ik moet veel aan hem denken. Maar dat zijn weinig interessante gedachten. Ik weet niet of ik nou moet wensen dat hij uit coma komt, omdat hij dan misschien de rest van zijn leven een schim van zichzelf is. Maar ik kan ook niet wensen dat hij inslaapt. Dus ik probeer er maar niets over te wensen. Wat dan blijft is een mengeling van verdriet, verbijstering en verwarring. Het leven is veel te ingewikkeld.

Comments: