Showcase

Striptease pen

Monday, 11 May 2015

Na afloop van het Klaxon festival was er een teken-battle en een Lamelos veiling. Die teken-battle sla ik even over, maar over de Lamelos veiling wil ik u iets vertellen.
Lamelos is een collectief van vier tekenaars. Daarvan waren er drie in Antwerpen: Jeroen Funke en Boris en Sam Peters. Naast tekenen en boeken uitgeven is Lamelos vooral bekend om hun optredens. De veilingen zijn een terugkerende act. De te veilen spullen doen er weinig toe. Het zijn dingen die ze zelf meenemen, dingen die ze op die dag krijgen of vinden, of wat dan ook. De opbrengst wordt ter plekke omgezet in bier voor het publiek. Naast bieden om de spullen mee naar huis te kunnen nemen, kan er ook geboden worden om iets kapot te laten maken. Dit klinkt misschien flauw, maar ik kan u verzekeren dat het meemaken van z’n Lamelos veiling een bijzondere ervaring is.
Het grootste talent van Lamelos is dat ze onverstoorbaar zijn. Wat ook de omstandigheden zijn, wat er ook gebeurt, ze gaan altijd door met het uitdragen van een onbeschrijflijke maar zeer aanstekelijke mix van humor, positivisme en complete waanzin. Mocht u ooit de kans krijgen zo’n veiling mee te maken, grijp hem!
Ik ging naar huis, of beter gezegd naar mijn logeerades, met een oude dokterstas, twee flessen prosecco en een oude balpen. De dokterstas en de flessen prosecco kon ik gelukkig achterlaten op dat logeeradres, de pen vond ik net in mijn jaszak. Ik was hem al bijna vergeten.
Het is een pen waar ik al heel lang naar zocht. Hier zijn wat foto’s:

Ik herinner me dat ik als tiener een paar keer zo’n pen op de kermis heb gewonnen. Ik noemde het “striptease-pennen”. Destijds waren ze leuk, maar niet echt iets bijzonders. Tot ze ineens weg waren en ik ze nooit meer zag. Dit is de eerste striptease-pen die ik na al die jaren vind! Ik had vroeger alleen dames, in een zwart badpak. Dat ik nu een man heb, maakt het extra bijzonder. En nee, hij is niet te koop.

Comments:

Roland Vonk

2015-05-12 14:39:40

Fantastisch.
Ik heb nog ergens een dames-versie.
Die was van mijn vader.
En paste totaal niet bij hem.
Hij zal ‘m wel een keer bij wijze van grap hebben gekregen.
Als chirurg was hij er nogal aan gewend dat dames zich voor hem uitkleedden. Hij werd er niet warm of koud van, had ik de indruk.