Showcase

Koningsdag (2)

Sunday, 3 May 2015

Ik houd van dingen die ik niet begrijp. Een lastig aspect van ouder worden is dat ik besef dat ik een aantal essentiel zaken echt niet begrijp en waarschijnlijk niet ga begrijpen en dat een aantal zaken die ik dacht niet te begrijpen inmiddels zo volledig begrepen zijn dat ik ze nauwelijks meer opmerk. Ik vermoed dat dit de reden is waarom ouder worden vaak hand in hand gaat met cynisme. Maar dit is niet waar ik het over wilde hebben. Ik wilde u een Koningsdag-vondst laten zien die ik niet helemaal begrijp:

Het zijn hele kleine kaartjes, met fraaie illustraties. Ik vermoed dat ze ooit deel uitmaakten van een spel, maar ik vond alleen de kaartjes. Ik vermoed ook dat het iets met reclame te maken heeft. Als iemand me meer kan vertellen over deze kaartjes, graag!
Verder vond ik op Koningsdag dit setje kleurpotloden:

Het is minuscuul, oud en nauwelijks gebruikt.

Ik krijg het ontroerende idee dat dit misschien wel een halve eeuw oud is en dat het kind dat dit bezat zo blij was met dit setje dat het het niet durfde te gebruiken, want een flinke kleurplaat en de potloden zijn op.
Uit het stapeltje boeken dat ik op Koningsdag vond, is hier misschien wel de mooiste:

Er staat geen enkele informatie en zelfs van de uitgever staat alleen een logootje op de achterkant. Maar de tekeningen zijn spectaculair mooi:

Elk jaar lijkt de oogst van Koningsdag minder te worden, maar als ik dit dan allemaal weer terugzie, valt het best mee.

Comments: