Showcase

Klaxon

Saturday, 2 May 2015

Aanstaande zaterdag is het Klaxon stripfestival in Antwerpen. Ik heb daar een tafeltje en ga er een lezing geven. Telkens nadat ik zoiets gedaan heb, ben ik teleurgesteld, meestal vooral in mezelf, maar tot nu weerhoudt dit me er niet van om telkens weer zoiets te doen. Ten eerste omdat ik het kennelijk toch graag wil, ten tweede omdat het altijd andere evenementen en mensen zijn die het organiseren en ten derde omdat het een geweldige aanleiding is om dingen te maken. Dit keer heb ik een aantal oude uitgaven in een nieuw jasje gestoken, maar ook een paar nieuwe boekjes gemaakt. Hier zijn er een paar die al klaar zijn:

Er is nog wat tijd, dus ik ben van plan nog meer te maken. En ik heb nog van alles over van het Inkfest, dus mijn tafel komt wel vol.
Ik was een paar dagen ziek en had veel tijd om na te denken. Dat leverde onder andere een oplossing op voor het maken van zines in kleur. Tot nu toe was ik afhankelijk van de hulp van Fake Booy en van mijn broer om een kleuren-zine te kunnen maken. Maar nu heb ik iets bedacht waardoor ik het zelf kan. Heel simpel, maar goed genoeg om allerlei projecten eindelijk in zine-vorm te kunnen publiceren. Van de uitgaven die ik voor Klaxon heb gemaakt is de oplage 20. Maar ik kan natuurlijk altijd bij laten printen als ik die allemaal verkoop.
Van de oplossing om zelf een fatsoenlijk kleuren-zine te kunnen maken word ik heel vrolijk. Dit opent deuren naar mogelijkheden waar ik al heel lang naar verlangde. En dan bedoel ik: ik ben van plan om de komende tijd heeeeel veel boekjes te gaan maken!

Comments:

Roland Vonk

2015-05-02 23:31:34

En wat is dan die kleuren-oplossing?
Ziet er sowieso weer heel aantrekkelijk uit.

Ditta

2015-05-02 23:56:59

Natuurlijk ben ik het met Roland eens dat het er aantrekkelijk uitziet. Daarbij ben ik ook razend benieuwd naar hoe laat die lezing van jou dan precies is.
En of we daar als gewone burgers naar kunnen komen luisteren.

frits

2015-05-03 21:50:33

Nou, Ditta, ik zou er niet voor naar Antwerpen komen! Maar ik doe zoiets ook af en toe in Nederland en dan nodig ik je uit.