Showcase

Hundertwasser

Sunday, 1 December 2013

Terwijl ik met Ton de Ruijter de Hundertwasser-tentoostelling bekeek, vroegen we ons af hoever we zouden komen als we een serieuze poging zouden doen om zijn werk te imiteren. Thuis bleef die vraag door mijn hoofd zingen.
Ik heb geen zin om letterijke imitaties te maken. Dat zou een hoop werk zijn dat niets oplevert. Want ik ambieer geen carriere als kunstvervalser. Interessanter vind ik het om dingen te maken die geinspireerd zijn op het werk van anderen. Maar dan zo dat ik mezelf niet verloochen.
Twee avonden heb ik zitten knoeien zonder resultaat. Of het werden het soort tekeningen dat ik altijd al maak, of het werd een (heel) slap aftreksel van het werk van Hundertwasser, zoals dit:

Een uurtje nadat ik het had opgegeven, kreeg ik een idee: waarom het niet gewoon in zwartwit met een vulpen proberen? Dat lijkt onlogisch, omdat Hundertwasser juist met een penseel en extreem veel kleuren werkt, maar ik werk nou eenmaal het liefst met een pen in zwartwit. Ik kan van het resultaat alleen maar zeggen dat ik er heel veel plezier aan had om het te maken!

Comments: