Showcase

Le mystere du temps

Saturday, 9 November 2013

In 2000 mocht het scenario schrijven voor een strip die werd getekend door Eric Heuvel. Het ging om vier episodes, die eerst in het Algemeen Dagblad werden voorgepubliceerd en daarna als boeken werden uitgegeven door Uitgeverij Luitingh-Sijthoff. Het is een polder science fiction verhaal, getiteld “Geheim van de tijd”.
Omdat ik nogal wat over me heen kreeg waar ik niet tegen was opgewassen, heb ik geen onverdeelde goede herinneringen aan het maken van de boeken. Maar vandaag kreeg ik van Eric twee dozen met present-exemplaren van de Franse editie en dat was toch een klein feestje:

Ik kreeg maar liefst tien hardcover exemplaren van elk deel. Omdat de Nederlandse editie allang is uitverkocht en ik mijn exemplaren allemaal heb weggegeven, ben ik blij dat ik nu weer boeken heb, ook al zijn ze in het Frans.
De voornaamste kritiek was dat er veel te veel gepraat werd, dat het te ingewikkeld was en dat er te weinig actie in de strip zat. Ik had me niet moeten laten verleiden om minder in de strip te laten praten en om het allemaal wat simpeler te vertellen dan ik aanvankelijk in gedachten had.
Ik heb niet alle Franse versies gelezen,maar de vertaling lijkt me goed gedaan. De vertaler heeft de belangrijke namen onvertaald gelaten en geen rare dingen toegevoegd. Dat gaat vaak heel anders, weet ik uit ervaring.
Mocht u een serie willen hebben, ik verkoop een serie voor 20 euro, exclusief porto,zolang de voorraad strekt.

Comments:

Ton de ruijter

2013-11-11 13:03:15

Frits, heb jij de Franse uitgaven ook geletterd?

Roland Vonk

2013-11-11 19:07:51

Ziet er mooi uit.

frits

2013-11-11 20:30:58

Nee, ik heb ook de Nederlandse niet geletterd. Daar was helaas geen tijd voor. Eric tekende op deadline elke dag een halve bladzijde en stuurde die meteen door naar de krant.

Michael Minneboo

2013-11-14 13:00:31

Ziet er mooi uit! Ik heb deze strip indertijd gemist.