Showcase

De ShowCase show

Wednesday, 10 October 2012

Binnenkort ligt de ShowCase-doos een week lang in de etalage van boekhandel Atheneum. Ger van Wulften maakte voor deze gelegenheid een collage, die straks het hele raam gaat vullen:

Voor deze collage komen dan een aantal dozen en boeken te liggen. Ik stelde voor om van deze collage (die minstens drie meter breed is) een stapeltje kleurplaten te maken en die bij de kassa te leggen. Met prijzen voor iedereen die meer dan de helft inkleurt.
Ik krijg nog steeds wekelijks post naar aanleiding van het boek. En eigenlijk is alleen maar feestpost. Soms bijna te mooi om waar te zijn, zoals deze mail van Roel Venderbosch:

“Ik heb anderhalve maand geleden je telefoonboek gekocht en was er helemaal weg van. Maar dat was ik ook al van de strookjes. Gefeliciteerd met de prachtige uitgave!
Ik nam ‘m mee op vakantie om er eens rustig in te lezen, maar mijn oudste zoon van 10 had ‘m al snel gespot. De enorme stroom aan probeersels en onderzoekingen prikkelden hem (hij komt sinds groep 1 elke week met een enorme berg tekeningen en schrijfsels terug van school, veel meer dan m’n andere twee kinderen). Een aantal dagen heeft ie het boek van voor tot achter doorgepluisd aan ons kampeertafeltje met naast zich een stapel A4-tjes om alles ook zelf uit te proberen. ‘Frits is mijn held’ zei hij met overgave.
Hier een van de vele velletjes van ‘m. Hij was hier vooral te spreken over ‘Finn’, waar ie een olifant van kon maken.”

“Ik ben zelf nog bezig geweest met mijn naam:

Eigenlijk krijg ik meer leuke brieven en cadeautjes dan bonnen. De laatste bonnen kwamen van Igor Teeuwen. Hij schreef:

“Ik zou graag een alfabet van het alfabet willen, dus letters opgebouwd uit letters, liefst alle letters van het alfabet per letter, maar misschien is dat niet handig en wordt dat te vol en ook niet leuk om te ontwerpen.”

Toen ik dit las, had ik meteen een idee, maar dat leek me te voor de hand liggend en te moeilijk om te maken. Helaas kwam er geen beter idee en toen heb ik het toch maar uitgewerkt:

Het idee was een fractal-alfabet, maar dat kan ik helaas niet zelf maken. Ik kan het alleen beschrijven: je zou de letters van bovenstaand alfabet kunnen maken van dit alfabet. Dat ziet er dan bijvoorbeeld zo uit:

Maar de letters waaruit deze letters bestaan zouden dan zelf ook weer moeten bestaan uit dezelfde letters, die je natuurlijk alleen kunt zien als je inzoomt. En dan als een “loop”. Volgens mij moet dat te maken zijn, ik zie wel eens “GIF” afbeelding die een geanimeerde loop zijn, maar helaas gaat dit mijn vaardigheden ver te boven.
Igor stuurde ook een foto voor een portret:

De helft van zijn gezicht is onzichtbaar en omdat ik geen enkel visueel geheuegen heb, moest ik mijn toevlucht nemen tot een hoop gefriemel, maar tot mijn eiegen verbazing lijkt de tekening op Igor zoals ik me hem herinner van een keer zien.

Wordt vervolgd!

Comments:

Anneke

2012-10-10 12:19:35

Erg leuk die racties. Enne.
Voor mij ben je ook een held Frits. Eentje van kwikzilver!

Els

2012-10-24 14:21:10

hallo Frits
Ik geniet van showcase, doordat mij het toevalt, stukken van mijn oom op te zoeken,kwam ik bij showcase, waar jouw werk is te zien en zag het grammofoonplaatje, wat ooit is gemaakt, wat ik mij afvroeg op de bladzijde met de Dai Lama staat een portret op glas, is dit van mijn oom en verder kan ik je werk ergens bewonderen of staat alles op showcase, ik geniet er erg van.
Lieve groetjes van
Els Kroese