Showcase

Laguestra

Tuesday, 9 October 2012

Tijdens de presentatie van het Showcase-boek sprak Jan-Maarten de Winter me aan over een van de boeken die in de vitrines lagen. Het ging om de Laguestra-doos.

Jan-Maarten wilde graag helpen om dit project van de grond te krijgen.
Dat lijkt nu inderdaad te gaan gebeuren. Het toeval wil dat de afgelopen dagen er van diverse kanten weer Laguestra-materiaal op mijn pad komt. Zoals de autobiografie, die Willy Langestraat in eigen beheer uitgaf:

Ik had deze biografie al, maar in een versie met veel slechtere kopieën. De foto’s in deze versie, die Frans de Jong voor me opdook, zijn aanmerkelijk beter en met een beetje photoshoppen voor een deel bruikbaar voor het boek dat er gaat komen.

Het is nog niet duidelijk wat er precies gaat komen. Een dik boek met drie ceedees, als het aan mij ligt. Maar het zal waarschijnlijk al heel wat zijn als het een dun boekje met twee ceedees wordt. Wim van der Bergen stuurde me vorige week een ceedee met daarop opnames van Laguestra uit een AVRO-radioprogramma uit 1965:

Het gaat om zes latin-nummers, met zang van Luana, Wim van der Beek en Wim Kuylenburg. Het hele project begon met het idee dat het pionierswerk, dat Laguestra in Nederland deed voor de exotische muziek, ten onrechte in de vergetelheid is geraakt en dat daar iets aan gedaan moet worden. Bij het beluisteren van deze opnames uit 1965 is dat de eerste gedachte die in me opkomt. Hier is een nummer uit deze radio-uitzending:

Comments:

Milan

2012-10-09 10:22:20

Godsamme, wat een drive. Klinkt als het echte werk. Leuke, frisse zangeres trouwens.

jan

2012-10-09 12:02:54

noteer mij vast voor een exemplaar (mits ik dan nog niet in de bijstand zit…)
Dat reclameplaatje (sigarettenmerk, meen ik)met Laguestra heb je natuurlijk al, hè…

Ruud Verkerk

2012-10-23 18:58:00

Geweldig idee!
Gaat het echt door?
Ik heb nog de single El Paso voor je, tenzij je die al hebt natuurlijk.
gr. Ruud