Showcase

Showcase BonBons

Friday, 26 October 2012

Vandaag de hele dag alle verzoeken vervuld die ik via de ShowCase-boeken heb ontvangen. Allereerst een Nijntje, die ik gewoon voor miijn eigen lol heb gemaakt nadat ik die Gangnam-video had gezien:

Johan van Ransbeeck ontmoette ik op de beurs in Antwerpen, waar ik een tijdje geleden met uitgeverij Xtra zat. Ik zag hem aan komen lopen en twijfelde er geen moment aan dat hij mijn boek niet ging kopen. Maar dat deed hij wel en een paar dagen later kreeg ik al een mailtje dat hij op de helft was. Weer iets later liet hij me weten dat hij het boek uit had en dat hij het interessant vond. Ik denk dat Johan een van de heel weinigen is die het boek werkelijk heeft gelezen, dus ik wilde zijn portret niet verprutsen. Johan stuurde drie foto’s waarop hij onderuitgezakt op een stoel zit te slapen, de minst flateuze foto’s die je maar kunt bedenken, maar zo wilde ik hem zeker niet tekenen. Het werd dit:

Jan Venselaar vroeg ook om een portret:

Niels Masselink vroeg om twee portretten, een van hem en een van zijn vriendin:

Wietske Blokker wilde een honden-alfabet. Dat was lastig omdat ik al aardig wat dieren heb gebruikt en op letter-niveau lijk beetsen al snel op elkaar.. Maar ik heb het gewoon naar eer en geweten geprobeerd:

Tenslotte Lyske van der Burg, die om een ijsjes-alfabet vroeg. Maar dat was het eerste alfabet dat ik op verzoek maakte, voor Eva en Maaiken:

Uiteindelijk werden het twee alfabetten:

De laatste zou natuurlijk ingekleurd moeten worden,maar dat kan ik niet. Dat wil zeggen, ik kwam niet verder dan dit:

Dat ziet er uit alsof het door mijn kleine nichtje is gedaan, maar het idee is duidelijk.
Lyske is trouwens ontwerper en ze maakte oa een heel fraai molen-alfabet.
En dan is er nog een alfabet verzoek van Frans de Jong. Hij gaf me geen bon, dus officieel had ik er niet aan hoeven te beginnen. Frans vroeg om een Sinterklaas-alfabet. Wegens niets beters te doen, begon ik toch, maar na dagen had ik nog steeds niks en gaf het toen maar op. Maar vandaag kwam ik de schets van een Staf-alfabet tegen en die heb ik topch maar uitgewerkt:

Comments: