Showcase

Ernst Haeckel en keukengerei

Wednesday, 24 October 2012

Er komt ongeveer een bon per week binnen naar aanleiding van de Showcase-dozen. Deze week heb ik drie alfabet-bonnen gekregen. Eentje was voor een ijsje, maar die heb ik al eens gemaakt, dus dat is lastig. De andere opdrachten waren nog lastiger. Gerdie-Marian Wink vroeg om een keukengerei-alfabet. Daar heb ik ontzettend op zitten knoeien en zoals altijd wordt het dan niet veel:

De ervaring leert dat ik gewoon moet wachten tot er zich een beter idee aandient, maar voorlopig moet ze het hiermee doen.
Anneke Harmsen vroeg om een Ernst Haeckel-alfabet. Ik bewonder de tekeningen van Ernest Haeckel enorm, en ik heb nooit begrepen hoe ze heeft gemaakt. Met wat voor materiaal werkte? Hij moet hoe dan ook een ongelooflijk vaste hand hebben gehad en nog meer geduld.
De eerste schetsen die ik maakte waren hopeloos. Maar een paar dagen gelden had ik ‘s nachts koorts en kon ik niet slapen en toen zag ineens een mogelijkheid. Ik heb dit op A4 getekend, met potlood. Het zou op groter formaat met een viltstift nog eens zorgvuldig gehinkt moeten worden,maar ik wil niet langer dan een dag met een alfabet bezig zijn, dus het is nu dit geworden:

Comments: