Showcase

De Zingende waardin

Friday, 26 August 2011

Ik heb een paar keer iets geschreven over zingende vaklui. (Zoals hier.) Cesar Duijk stuurde een link naar een site waarop hij zijn verzamelingen toon en een verzameling betreft plaatjes van zingende vaklui (hier). Dat is een mooie reeks! Eigenlijk zijn die Zingende Vaklui in mijn kast altijd een beetje een schimmelzone geweest; het zijn vaak vreselijke liedjes, de meeste zangers hadden beter bij hun leest kunnen blijven en er zitten zoveel valse vaklui tussen dat ik het nooit echt als een interessant genre beschouwde. Maar als ik dan de verzameling van Cesar zie, moet ik mijn mening toch bijstellen. Dit is een boek+ceedee waard!
Ik heb de buitenlandse zingende vaklui nooit op een rijtje gezet; dat ga ik nu maar eens doen. Volgens mij heb ik er nog aardig wat in de kast staan. Zelfs de nederlandstalige plaatjes zwerven nog overal. Onlangs kwam ik dit fraaie exemplaar tegen:

Het plaatje is van Vlaamse makelij en dat betekent toch vaak net iets meer drama dan we in Nederland gewend zijn.

De achterkant van het hoesje maakt dit singeltje trouwens helemaal af. Als alle singels van Zingende Vaklui zo’n achterkant hadden, zou ik dat boek zelf willen schrijven. Maar ik laat dit graag over aan Cesar.

Comments: