Showcase

Rotring Variant 0.5mm

Sunday, 28 August 2011

Wij waren drie weken in Italie, maar Arjen, de wabmester, heeft een mogelijkheid gecreƫerd om in dit blog vooruit te werken. Ik had zoveel materiaal over reclameboeken dat deze mogelijkheid goed uitkwam.
Tijdens de vakantie heb ik nagedacht over de manier waarop ik werk en vooral waarom dat niet echt goed werkt, maar een nieuw plan heb ik niet kunnen bedenken, dus voorlopig ga ik maar gewoon door zoals het al jaren gaat.
Ik heb in Italie een aantal nieuwe alfabetten geschetst. Die moet ik natuurlijk eerst nog inkten voordat ik ze aan u kan laten zien, maar hier zijn er vast twee:

In italie waren aardig wat schrijfwarenwinkels. Natuurlijk worden ook daar voornamelijk cadeau-artikelen verkocht, omdat er weinig meer wordt geschreven, maar ik word altijd erg gelukkig als ik ergens een boel pennen en papier zie liggen. Ik heb onder andere een paar gelpennen gekocht van merken die ik nog niet kende; daarover een ander keer meer.

In een winkeltje in een stadje waarvan ik de nam niet meer weet vond ik een voorraadje oude Rotring pennen. Ik zoek vooral de Rotring Variant 0.5mm en 0.7mm en die hadden ze daar gewoon nog liggen. Helaas wilde de man er 27 euro per stuk voor hebben, dus ik heb er maar twee gekocht. Hij wilde geen korting geven als ik er meer kocht en dat vond ik flauw, want het was duidelijk dat hij de afgelopen twintig jaar geen van die pennen heeft verkocht en toen waren ze trouwens een stuk goedkoper dan 27 euro. Desalniettemin ben ik er blij mee dat ik die pennen heb gevonden en er is nu weer hoop dat ik er meer kan vinden.
Om een of andere rare reden hebben deze 0.5mm pennen een beige randje in plaats van een blauwe. zoals alle andere pennen die ik heb gebruikt dat hadden. Maar het zijn echt Variant 0.5 mm pennen!

Comments: